Comunitat Valenciana

El PPCV diu que a la Comunitat Valenciana governa PSPV amb suport d'"un partit d'extrema esquerra i no passa res"

  • El president del grup popular en Les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha valorat de forma "positiva" els resultats de les eleccions a Andalusia, un "moment històric que els andalusos han dit prou al PSOE i a les polítiques d'esquerres", i sobre la possibilitat que puga produir-se un pacte amb VOX ha indicat que a la Comunitat Valenciana el PSPV va ser capaç de governar "amb un partit nacionalista d'esquerres" i amb el suport d'un partit des del seu punt de vista "d'extrema esquerra i no passa res".
Jorge Bellver
Jorge Bellver
CORTS VALENCIANES - Archivo
Jorge Bellver

"Si ells són capaços d'arbitrar fórmules com aquesta, possiblement el PP, Ciutadans i VOX hauran d'avançar en açò", ha indicat en declaracions als mitjans, remarcant que aquesta és una qüestió que no competeix als 'populars' valencians, en un moment com l'actual "de màxima responsabilitat per part de tots els partits polítics que han de fer possible eixe canvi".

Bellver ha assenyalat que el PP és "qui va a haver d'encapçalar el pròxim govern andalús" i sobre els 12 escons aconseguits per VOX ha assenyalat que es tracta del resultat d'unes eleccions "democràticament celebrades on els partits polítics s'han presentat complint tot el que estableix la llei i els andalusos han parlat".

"Sincerament, no acabe d'entendre molt bé el dels extrems, no sé per què hi ha extrems bons i extrems roïns, des del meu punt de vista, i per açò milite en el PP, els extrems en política són roïns, no són bons ni per l'esquerra ni per la dreta", ha remarcat.

Amb eixes bases que deixen les urnes, ha prosseguit el diputat, han de treballar amb "responsabilitat" a Andalusia i "segur que en els pròxims comicis" en altres territoris.

Respecte a les implicacions que aquest resultat pot tindre en clau valenciana, ha indicat que en un moment en què institucions i executius "s'han omplert de polítiques d'extrema esquerra", com deia Newton "tota acció té la seua reacció i pretendre que eixes polítiques d'extrema esquerra que s'estan plantejant no tinguen una reacció és d'estar cec".

Així, ha agregat, "una part de la societat reacciona a eixes polítiques extremes amb un altre extrem, eixa és la decisió dels andalusos i cal respectar-la".

Per a Bellver, ara cal ser "molt prudents, molt responsables i ser capaços d'aconseguir el més important, que és un projecte per a Andalusia que responga les necessitats de canvi que estan exigint els andalusos, eixe va a ser l'esforç que va a haver de fer el PP, ser capaç d'arbitrar el projecte volgut pels andalusos i fer-ho de la mà de les forces que en aquest moment tinguen la possibilitat de portar-ho endavant".

Preguntat sobre si, donat el cas, recolzarien en la Comunitat Valenciana el canvi de cicle polític amb l'ajuda de VOX, ha assenyalat que el PP és "un partit de govern" i el seu objectiu és "arribar a les institucions" amb els suports que puguen tindre en aquest cas.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento