Comunitat Valenciana

Una obra d'Alfaro s'instal·larà al Palau de la Generalitat per a honrar la seua "mirada universal"

  • El Pati Gòtic del Palau de la Generalitat acollirà de forma permanent una obra de l'escultor Andreu Alfaro, una iniciativa que pretén connectar la "mirada universal" de l'escultor amb les "aspiracions i el caràcter obert de la societat valenciana".
Puig anuncia que el Pati Gòtic acollirà de forma permanent una peça d'Alfaro
Puig anuncia que el Pati Gòtic acollirà de forma permanent una peça d'Alfaro
GVA
Puig anuncia que el Pati Gòtic acollirà de forma permanent una peça d'Alfaro

Així ho ha anunciat el cap del Consell, Ximo Puig, en la inauguració de la jornada-col·loqui que la Fundació Bancaixa ha organitzat sobre la figura de l'escultor.

"Alfaro va ser un actor fonamental del que ha sigut la cultura universal en el passat segle, però sempre ben arrelat al seu país. Mai se'n va anar d'ací i va fer eixa mirada universal a través de la nostra terra", ha subratllat el president.

Puig ha afirmat que la seua obra representa "com som els valencians, com volem ser", i entronca amb valors com ara "l'esforç, la capacitat, la intel·ligència, la mirada oberta, sempre pensant des d'ací cap al món".

Per al president de la Generalitat, les obres d'Andreu Alfaro, així com la seua trajectòria, representen "una fugida de l'identitarismo excloent", la qual cosa, en un moment en què, ha denunciat, "s'estan qüestionant els valors de la Il·lustració", ha jutjat "més important que mai".

"DIVERSITAT, PLURALITAT, INCORFORMISMO

"Alfaro va demostrar la diversitat, la pluralitat, allò que significa l'inconformisme, dins d'un formalisme estricte, i en els seus camins rectes ens volem interpretar tots", ha asseverat.

Així mateix, ha destacat el caràcter "compromés" de l'artista que, ha afegit, "va ser un protagonista molt especial de la reivindicació autonòmica", un assumpte d'especial importància, segons el president, "ara que alguns posen en qüestió l'autonomia".

"Per desgràcia, en molts moments no hem sigut capaços de saber explicar i mostrar al conjunt de la societat el que significa Andreu Alfaro", ha considerat Puig, qui ha destacat la necessitat de "transmetre amb tota claredat que no es pot deixar fora els qui millor han interpretat l'art".

Per açò, ha anunciat que la Generalitat comptarà amb una escultura d'Alfaro en el Pati Gòtic, que s'instal·larà en eixe espai de forma permanent, amb la finalitat d'acostar la ciutadania l'obra de l'escultor valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento