Comunitat Valenciana

Mongolia creu "una equivocació" la cancel·lació del seu xou a València: "Cada suspensió reforça els intolerants"

  • VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)
Cartell de 'Mongolia sobre hielo'
Cartell de 'Mongolia sobre hielo'
REVISTA MONGOLIA TWITTER
Cartell de 'Mongolia sobre hielo'

La Revista Mongòlia ha afirmat que "acata" la decisió presa de cancel·lar el seu espectacle a València, que havia de representar-se aquest cap de setmana en La Rambleta, però que no la comparteix en creure que es tracta d'una "greu equivocació en una democràcia que vullga ser digna d'aquest nom". Sobre aquest tema, adverteix: "Cada suspensió reforça els intolerants, que veuen complits els seus objectius i s'envalenteixen".

En un comunicat fet públic després de conéixer que La Rambleta ha cancel·lat les funcions de 'Mongolia sobre hielo' després de rebre amenaces de l'extrema dreta tant en xarxes socials com a treballadors del centre, els integrants de Mongolia valoren i agraeixen "els esforços realitzats per la Rambleta i els seus treballadors per a seguir avant amb l'actuació", però diuen "no comprendre que les autoritats no siguen capaces de garantir la seguretat".

"És inimaginable en una societat democràtica -argumenten- que les amenaces d'un xicotet grup violent i intolerant force la suspensió d'activitats culturals de forma continuada sense que les autoritats actuen per a evitar-ho".

A més, diuen que els resulta "incomprensible que un país capaç de garantir la seguretat en Mundials de futbol, Jocs Olímpics i ara, fins i tot, ni menys ni més que en la final de la Copa Libertadores d'Amèrica siga incapaç de garantir-la en un espectacle de dos humoristes en un teatre de titularitat municipal modern i d'excel·lència".

"La decisió de suspendre les actuacions de Mongolia no és un fet aïllat, sinó que es produeix molt poc després d'una decisió anàloga davant el xou de Dani Mateo, Cimas i Vaquero, la qual cosa afig si cap més gravetat a una situació ja molt greu de per si mateix. Cada suspensió reforça els intolerants, que veuen complits els seus objectius i s'envalenteixen davant la següent campanya, afebleix la democràcia i erosiona els seus principis fonamentals", asseveren.

Així mateix, recalquen que "el succeït a València amb reiteració no és ja per tant un problema d'aquesta localitat, de Mongolia o ni tan sols del món de la cultura, sinó que interpel·la directament al conjunt del país en amenaçar les bases mateixes d'una societat oberta: és inconcebible que en una democràcia liberal de la Unió Europea un minúscul grup d'ultradreta es crega en el dret, a través d'amenaces violentes, de decidir la programació d'una sala de teatre de titularitat municipal i que, a més, les autoritats li'l consenten de forma reiterada".

"LÍNIES BÀSIQUES QUE NO PODEN TRASPASSAR-SE"

I afigen: "Sabem, perquè abunden els exemples en la Història, que hi ha línies bàsiques que no poden traspassar-se si volem viure en una democràcia digna d'aquest nom: aquesta és una d'aquestes línies. És per açò que fem una crida a les autoritats d'aquest país perquè l'espectacle 'Mongolia sobre hielo' puga programar-se en una altra data en La Rambleta amb totes les garanties de seguretat, com és la voluntat expressada pels seus programadors i per tot l'equip de Mongolia".

Finalment, agraeixen "les mostres de solidaritat i suport rebudes i el compromís de totes les persones que fan possible aquest projecte, que té com a objectiu espentar per a estendre els marges de la llibertat d'expressió a Espanya".

"El nostre compromís segueix intacte: estem convençuts que la sàtira és un dels millors indicadors de la salut d'una democràcia.Mongolia no es rendeix: Seguim!", conclou el comunicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento