Comunitat Valenciana

Teatre Olympia es "solidaritza" amb Rambleta i demana un "pla d'emergència per a mantindre la llibertat en l'escenari"

  • La gestora del Teatre Olympia de València, María Ángeles Fayos, ha traslladat la "solidaritat" d'aquest auditori amb La Rambleta, que ha decidit cancel·lar l'espectacle 'Mongolia sobre hielo' a causa d'amenaces de grups d'ultradreta, i ha reclamat un "pla d'emergència perquè es puga mantindre la llibertat en l'escenari i la seguretat de l'equip humà dels teatres".

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans i durant la presentació dels espais que s'adscriuran a l'Abonament Cultural Valencià, després que La Rambleta de València haja informat aquest divendres de la cancel·lació de l'espectacle, programat per a aquest cap de setmana, per "motius de seguretat" i davant amenaces tant en les xarxes socials com "directes als treballadors" del centre cultural.

La cancel·lació de les representacions de l'espectacle satíric 'Mongolia sobre hielo' es produeix unes setmanes després que el Teatre Olympia també decidira suspendre les funcions d'un muntatge del còmic Dani Mateo després de rebre amenaces de grups d'ultradreta arran del gag que va realitzar en televisió en el qual simulava mocar-se amb la bandera d'Espanya.

La responsable de l'Olympia ha intervingut en la presentació, a preguntes dels mitjans, per a assenyalar que aquest auditori, "després del que va passar", va sol·licitar "a les altes institucions firmar un protocol d'emergència perquè l'escenari seguisca mantenint una llibertat que ha de tindre, que hi haja seguretat perquè no ocórrega cap tragèdia".

Posteriorment, en declaracions als mitjans, ha indicat que l'Olympia ja va demanar un protocol "a Delegació de Govern i a Presidència del Govern" i ha reivindicat que "és el moment per a açò".

"M'ha sorprès (la cancel·lació) perquè La Rambleta és un espai públic i se suposa que té més garanties" que teatres privats com l'Olympia, ha indicat, abans d'afegir: "Al final, hem de lluitar per un clima de cultura, educació i no deixar-nos portar per la violència de cap tipus".

En la mateixa línia, l'Olympia ha emès un comunicat en xarxes socials en el qual "recolza i se solidaritza" amb els seus "companys de la Rambleta". "Tornem a demanar a les instàncies competents que s'adopten les mesures necessàries que eviten que qualsevol espai cultural haja de cancel·lar la seua programació per amenaces, coaccions i intimidacions. El teatre ha de ser un espai de llibertat", ha indicat el teatre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento