Comunitat Valenciana

Ábalos assegura que el Govern actuarà "amb tota la diligència possible" si es complica la situació del pesquer

  • El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha garantit aquest dijous que el Govern d'Espanya actuarà "amb tota la diligència possible" en la mesura que es complique la situació del pesquer 'Nuestra Madre Loreto', que porta a bord a Santa Pola (Alacant) 12 migrants que va rescatar a la deriva en aigües de Líbia.
Ábalos, en la roda de premsa a València
Ábalos, en la roda de premsa a València
EUROPA PRESS
Ábalos, en la roda de premsa a València

Ábalos ha negat així un canvi de posicionament en les gestions diplomàtiques amb Líbia, preguntat per açò en declaracions als mitjans després d'un acte a València, després que la Comissió Europea haja dit que el país africà no és port segur i s'haja desmarcat de buscar alternatives per als migrants.

En el cas d'Espanya, el ministre ha recalcat que "es va donar un salvament i el pesquer va complir d'acord amb el dret humanitari internacional". Des d'aleshores, ha explicat que el Govern ha gestionat amb les autoritats líbies la situació del pesquer, encara que ha recordat que el rescat es va produir en aigües d'aquest país i que "el dret internacional dicta portar-les al port segur més proper".

Sobre la situació actual de l'embarcació, Ábalos ha assenyalat que, per les últimes informacions de les quals disposa d'aquest matí, "els guardacostes libis s'havien posat en contacte amb el vaixell per a fer el traslladat", si bé ha remarcat que també ha "sentit informacions que les autoritats líbies prefereixen que el pesquer s'acoste".

En qualsevol cas, ha defès que "el normal és que no se li complique al pesquer la seua activitat". "Al cap i a la fi, al que anava era a pescar i es va trobar amb aquesta circumstància", ha afirmat, per a insistir en les gestions diplomàtiques que duu a terme el Govern de Pedro Sánchez i en què són aigües internacionals i no espanyoles, on "Salvament actua de forma quotidiana salvant molta gent".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento