Comunitat Valenciana

El Consell insta l'Advocacia de la Generalitat a recórrer el nou transvasament Tajo-Segura

  • "Anem a fer, com sempre, el que interessa als valencians", ressalta el president de la Generalitat, Ximo Puig.
  • El BOE publica l'autorització d'un transvasament de 7,5 hectòmetres cúbics només per a consum humà.
  • Bonig diu que acudirà als tribunals si "el mes que ve no arriben els 38 hectòmetres cúbics que marca la Llei".
Transvasament Tajo-Segura
Transvasament Tajo-Segura
EUROPA PRESS
Transvasament Tajo-Segura

El president del Consell, Ximo Puig, ha avançat que l'Executiu valencià va a instar aquest dijous l'Advocacia de la Generalitat al fet que presente un recurs contenciós-administratiu contra el nou transvasament Tajo-Segura. "Anem a fer, com sempre, el que interessa als valencians i hui mateix instarem la presentació d'eixe recurs", ha subratllat.

De fet, aquest dijous, el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publica l'autorització d'un transvasament de 7,5 hectòmetres cúbics per a consum humà des dels embassaments d'Entrepeñas-Buendía a través de l'aqüeducte Tajo-Segura per al mes de novembre de 2018.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en la sessió de control d'aquest dijous en resposta a una pregunta formulada per la síndica i presidenta del PPCV, Isabel Bonig, on, a més, ha instat la líder 'popular' a dir-li "als seus companys de Castella-la Manxa que atenguen les consideracions oportunes". "Nosaltres volem solucions d'aigua per sempre", ha remarcat el 'president'.

Per la seua banda, Bonig també ha indicat que la seua formació acudirà als tribunals si "el mes que ve no arriben els 38 hectòmetres cúbics que marca la Llei de Transvasament" i ha subratllat que la dessalació "no pot acabar mai de la vida amb el transvasament Tajo-Segura". "La dessalació és part de la solució, però no la solució", ha remarcat per a demanar-li que firme el Pacte Provincial d'Aigua a Alacant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento