L’ordenança de civisme fa perillar la Telecogresca
Un dels concerts de la passada edició de la Telecogresca, celebrada per segon cop en 30 anys d’història al recinte Fòrum(Telecogresca).
El proper 18 d’abril hauria de celebrar-se l’edició número 30 de la Telecogresca, la festa universitària més gran de Catalunya i una de les més importants a nivell de l’Estat. Però la seva continuïtat perilla en la seva ubicació durant els dos darrers anys, la del recinte del Fòrum.

L’ordenança cívica i els acords als quals han arribat l’Ajuntament de Barcelona i el de Sant Adrià de Besòs amb els veïns de la zona impedeixen celebracions al Fòrum que s’allarguin més enllà de les 01.30 hores de la matinada, els divendres, i de les 03.30 hores els dissabtes.

Aquesta norma, de la que s’exclouen quatre grans esdeveniments:Primavera Sound, Summercase, la Mercè i la Feria de Abril, afecta directament a una festa estudiantil que en la darrera edició va congregar 12.000 joves, vuit bandes de rock, pop i música alternativa i a un equip de 690 persones.

Des de l’Ajuntament de Barcelona s’insisteix en que la Telecogresca es pot celebrar perfectament «en dissabte», ja que s’assegura la mobilitat que aporta el tenir el metro obert tota la nit. Però des de l’organització de la Telecogresca indiquen que solament els hi han donat «llargues» des que van suggerir ampliar el contracte amb el Fòrum per 4 anys.

Vivi Gomáriz, la portaveu estudiantil, comenta que la proposta de tornar al Sot del Migdia, on van estar ubicats uns 25 anys, tampoc va ser ben rebuda. I matisa que 12.000 assistents donen menys problemes de mobilitat que «els 200.000» que poden arribar a anar a un macrofestival com el Summercase, que també programa concerts durant la matinada del divendres.

«Discriminen als universitaris»

Des de la Telecogresca conviden als estudiants a posicionar-se amb la causa de la festa, ja que la manca d’acord amb el Fòrum la veuen com una «discriminació» cap al seu col·lectiu. La portaveu Vivi Gomáriz confirma que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) els recolza, el rector inclòs. I que en cas de no prosperar les negociacions per l’espai, mobilitzaran a la resta d’universitats. La passada setmana van recollir firmes davant el Congrés de Mòbils.