Comunitat Valenciana

La jutgessa ordena presó per al detingut en Argentina per matar la seua parella a Borriol i demanarà l'extradició

  • El Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Castelló ha ordenat presó provisional, comunicada sense fiança per a l'home detingut en Argentina com a presumpte autor de la mort de la seua companya sentimental, el cadàver de la qual va ser descobert en el seu domicili de Borriol el passat mes de setembre, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).
Detenció en Argentina del presumpte autor del crim masclista de Borriol
Detenció en Argentina del presumpte autor del crim masclista de Borriol
GUARDIA CIVIL
Detenció en Argentina del presumpte autor del crim masclista de Borriol

L'alt tribunal valencià recorda que sobre l'arrestat pesava des d'aleshores un orde internacional de detenció dictada per la magistrada titular del jutjat que, ara, una vegada ordenat l'ingrés a la presó, demanarà al Ministeri de Justícia que inicie els tràmits per a sol·licitar la seua extradició i sol·licitar a les autoritats argentines que posen al sospitós a la disposició de la Justícia espanyola.

L'arrestat està investigat en una causa oberta per un delicte d'homicidi, encara que les diligències que es practiquen determinaran si es manté aquest delicte o se li investiga per assassinat.

Agents de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb les autoritats d'Argentina, van detindre al presumpte autor del crim masclista de Borriol. A l'ara detingut se li acusa de la mort de la qual era la seua parella, el cadàver de la qual va aparéixer el 7 de setembre en el seu domicili.

En el transcurs de les investigacions dutes a terme per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, es va tindre coneixement del trasllat de l'ara detingut Argentina per a eludir l'acció de la justícia espanyola.

Fruit d'aquestes gestions, es va poder esbrinar que podria trobar-se en la província de Misiones d'eixe país, concretament en la seua capital, Posadas, per la qual cosa els guàrdies civils encarregats del cas es van desplaçar fins al lloc per a col·laborar amb les autoritats policials argentines en la localització del fugit.

Després de l'anàlisi de les gestions practicades, es va aconseguir situar la zona freqüentada pel buscat, per la qual cosa es va establir un ampli dispositiu a càrrec de la Policia Federal Argentina, que va donar com a resultat la seua detenció dissabte passat.

En la detenció del presumpte homicida han sigut determinants les investigacions dutes a terme per la Guàrdia Civil, amb el suport d'autoritats locals i d'Interpol, en el marc de la col·laboració policial internacional, la qual cosa ha suposat la ràpida resolució del cas.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento