Comunitat Valenciana

Un aiguat deixa més de 100 litres en tres hores en la ciutat de València i obliga a tancar diversos túnels

  • Un aiguat ha deixat més de 100 litres per metre quadrat en a penes tres hores en diversos punts de la ciutat de València, i ha obligat a tancar diversos túnels al trànsit davant la impossibilitat de circular. La pluja ha deixat més de 60 litres per metre quadrat en només una hora en alguns punts.
Pluges a l'entrada de València des de Castelló, avinguda Catalunya
Pluges a l'entrada de València des de Castelló, avinguda Catalunya
TRÁFICO VALENCIA
Pluges a l'entrada de València des de Castelló, avinguda Catalunya

Segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia, l'observatori de la Universitat Politècnica ha arreplegat fins les 16.00 hores un total de 102,6 litres per metre quadrat, mentre que en el de l'avinguda Blasco Ibáñez s'han arreplegat 87,6; i en el dels jardins de Vivers, 86,1.

De fet, en l'observatori de Blasco Ibáñez, s'han arreplegat 60,6 litres en una hora, la qual cosa, segons el manual de termes meteorològics d'Aemet, es considera una precipitació de tipus torrencial. En l'observatori de Vivers han caigut 54,1 litres en una hora i en la UPV, 52,4.

Davant les dificultats per a circular, l'Ajuntament i el Ministeri de Foment han tancat al trànsit els túnels del carrer Clariano i l'avinguda Catalunya; el del Camí de Montcada i el de l'avinguda Constitució. Cap a eixos dos últims s'han traslladat operaris per a netejar embornals.

Així mateix, s'han suspès les classes tant en la Universitat de València com en la Universitat Politècnica de València per a aquest divendres a la vesprada.

La precipitació, segons les dades d'Aemet, s'ha centrat en la capital del Túria, sobretot en el centre, est i nord de la ciutat. De fet, en l'observatori de Quart de Poblet -localitat de l'àrea metropolitana a menys de 10 quilòmetres de València- només s'han arreplegat 10,4 litres, i en l'aeroport de Manises, a penes 8,4 litres.

La pluja ha caigut amb major intensitat des del migdia, sobretot entre les 14.00 i les 15.00 hores en el centre de la ciutat. Després d'uns minuts de treva, entorn de les 16.00 hores ha tornat a començar a ploure en la capital valenciana.

NO PLOVIA TAN INTENSAMENT DES DE 2008

Des de l'Agència Estatal de Meteorologia han apuntat que no havia plogut tan intensament a València des del 9 d'octubre de 2008, quan es van registrar 72,6 litres per metre quadrat en una hora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento