Un aiguat deixa més de 100 litres en tres hores en la ciutat de València i obliga a tancar diversos túnels
Un aiguat deixa més de 100 litres en tres hores en la ciutat de València i obliga a tancar diversos túnels TRÁFICO VALENCIA

Segons dades de l'Agència Estatal de Meteorologia, l'observatori de la Universitat Politècnica ha arreplegat fins les 16.00 hores un total de 102,6 litres per metre quadrat, mentre que en el de l'avinguda Blasco Ibáñez s'han arreplegat 87,6; i en el dels jardins de Vivers, 86,1.

De fet, en l'observatori de Blasco Ibáñez, s'han arreplegat 60,6 litres en una hora, la qual cosa, segons el manual de termes meteorològics d'Aemet, es considera una precipitació de tipus torrencial. En l'observatori de Vivers han caigut 54,1 litres en una hora i en la UPV, 52,4.

Davant les dificultats per a circular, l'Ajuntament i el Ministeri de Foment han tancat al trànsit els túnels del carrer Clariano i l'avinguda Catalunya; el del Camí de Montcada i el de l'avinguda Constitució. Cap a eixos dos últims s'han traslladat operaris per a netejar embornals.

Així mateix, s'han suspès les classes tant en la Universitat de València com en la Universitat Politècnica de València per a aquest divendres a la vesprada.

La precipitació, segons les dades d'Aemet, s'ha centrat en la capital del Túria, sobretot en el centre, est i nord de la ciutat. De fet, en l'observatori de Quart de Poblet -localitat de l'àrea metropolitana a menys de 10 quilòmetres de València- només s'han arreplegat 10,4 litres, i en l'aeroport de Manises, a penes 8,4 litres.

La pluja ha caigut amb major intensitat des del migdia, sobretot entre les 14.00 i les 15.00 hores en el centre de la ciutat. Després d'uns minuts de treva, entorn de les 16.00 hores ha tornat a començar a ploure en la capital valenciana.

NO PLOVIA TAN INTENSAMENT DES DE 2008

Des de l'Agència Estatal de Meteorologia han apuntat que no havia plogut tan intensament a València des del 9 d'octubre de 2008, quan es van registrar 72,6 litres per metre quadrat en una hora.

Consulta aquí más noticias de València.