Comunitat Valenciana

Partits, sindicats i entitats reclamen una proposta per a abordar el finançament

  • Insisteixen en la necessitat de comptar amb un "finançament just" per a poder oferir servicis públics adequats.
  • Han assistit representants dels grups municipals de Compromís, PSPV, València en Comú i Cs però no del PP.
Acte en favor d'un finançament just celebrat en l'Ajuntament de València
Acte en favor d'un finançament just celebrat en l'Ajuntament de València
EUROPA PRESS
Acte en favor d'un finançament just celebrat en l'Ajuntament de València

Partits polítics, sindicats i entitats socials s'han reunit aquest divendres a València per a reclamar al Govern central que pose "damunt de la taula" una proposta per a "debatre" un nou model de finançament i "avançar" en la seua aprovació i aplicació. D'aquesta manera, insisteixen en la necessitat que la Comunitat Valenciana compte amb un "finançament just" per a poder oferir servicis públics adequats i garantir drets bàsics.

Així ho han indicat, en representació d'aquests col·lectius, l'alcalde de València i membre de Compromís, Joan Ribó; la portaveu socialista en l'Ajuntament i secretària general del PSPV en la ciutat, Sandra Gómez; el portaveu de Cs en aquest consistori i a la Comunitat Valenciana, Fernando Giner; els secretaris generals d'UGT-PV i de CCOO-PV, Ismael Sáez i Arturo León, respectivament, i la representant de la Plataforma per la Sanitat Pública, Emilia Bolinches.

Tots ells s'han pronunciat d'aquesta manera en la concentració que han celebrat en l'Ajuntament de València amb la finalitat de reivindicar un "finançament just" per a la Comunitat Valenciana coincidint amb el primer aniversari, aquest cap de setmana, de la "gran mobilització" realitzada per a demandar "un reforma del sistema de finançament autonòmic".

Tots els grups excepte el PP

L'acte, previst inicialment davant la porta principal del consistori s'ha dut a terme en el Saló de Cristall municipal per la pluja. Els participants s'han reunit darrere d'una pancarta en la qual es podia llegir en valencià "exigim #Finançament Just". A aquesta convocatòria han assistit representants dels grups municipals de Compromís, PSPV, València en Comú i Cs però no del PP.

Després de les paraules que han pronunciat Ribó, Gómez, Giner, Sáez, León i Bolinches, representants de la Plataforma per la Sanitat Pública, de FAMPA València, de les ONGDs, del Consell València de la Joventut, de plataformes de la Llei de Dependència i del Moviment Democràtic de Dones han llegit el manifest que des de la Comunitat Valenciana reclama una sistema de finançament autonòmic "just", el mateix que es va difondre en la marxa de fa un any. Han destacat que aquest manifest estarà vigent mentre aquesta reivindicació no siga realitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento