L'Ajuntament de València aprova inicialment el pressupost de 2019
L'Ajuntament de València aprova inicialment el pressupost de 2019 EUROPA PRESS

L'Ajuntament de València ha aprovat aquest dijous, de manera inicial i en el ple ordinari de novembre, el pressupost del consistori per a 2019, que ascendeix a 849.220.396 euros i que contempla un increment en partides incloses en els capítols 2 i 4 -Despeses corrents en béns i servicis i transferències- que situa en 70,44 milions d'euros el muntant destinat a neteja viària, en 47 milions la millora i neteja d'edificis municipals i en 25,5 milions el dirigit a polítiques de servicis socials.

El pressupost consolidat del consistori per al pròxim any, en el qual s'inclou tant el de la corporació local com el dels seus organismes autònoms i empreses municipals, ascendeix a 942,6 milions d'euros.

Aquests comptes han comptat amb el vot a favor de l'equip de govern que conformen Compromís, PSPV i València en Comú i el rebuig dels dos grups de l'oposició municipal, PP i Cs. Després de la seua aprovació inicial aquesta jornada s'exposaran públicament per a rebre al·legacions i s'aprovaran definitivament en el ple de desembre.

L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha valorat que el 15 de novembre s'haja pogut donar el primer vistiplau als comptes del pròxim exercici i ha destacat que València ho fa abans que altres grans ciutats de la resta del país. Ha considerat que açò mostra que l'aprovació inicial es fa "dins del termini i en la forma escaient" i ha dit que és "un indicador d'estabilitat" de l'executiu local.

Consulta aquí más noticias de València.