Comunitat Valenciana

El TSJCV rebutja el recurs del CEU contra l'orde d'Educació d'ajudes per a infraestructures i equipament d'R+D

  • La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha rebutjat el recurs de la Fundació Universitària San Pablo-CEU contra l'orde de la Conselleria d'Educació per a la concessió de subvencions per a l'adquisició d'infraestructures i equipament d'R+D+I.
Façana del TSJCV
Façana del TSJCV
EUROPA PRESS - Archivo
Façana del TSJCV

L'entitat educativa va al·legar contra l'Orde 89/2016, de 22 de desembre, de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a l'adquisició d'infraestructures i equipament d'R+D+I PO FEDER 2014-2020, en concret en aquells preceptes que "impedeixen l'accés a les ajudes a les universitats de titularitat de privada de la Comunitat Valenciana".

La Sala Quarta de l'alt tribunal valencià ha decidit desestimar aquest recurs en una sentència, notificada hui a les parts, en la qual, a més, imposa les costes del procés a la universitat, que haurà de pagar 2.500 euros, informa el TSJCV.

En la resolució, es recorda que la demandant apel·lava al dret a l'educació i a la llibertat d'ensenyament, que arreplega la Constitució. Els magistrats, no obstant açò, assenyalen que no encerten a conéixer "en quina mesura podrien secundar la tesi de l'actora impugnant les bases de subvencions tenint per destinatàries les universitats públiques Valencianes i consorcis públics d'investigació adscrits al Generalitat".

"Que l'apel·lant afirme s'una entitat sense ànim de lucre -el que no ha discutit la demandada- incloent entre les seues activitats l'ensenyament superior, no la fa creditora, per se, a ser beneficiària d'eixe tipus d'ajudes", raonen.

Així mateix, la sentència al·ludeix a les al·legacions presentades per l'Advocacia de la Generalitat sobre la base de la jurisprudència del Tribunal Suprem que posen de manifest que "les diferències entre les universitats públiques valencianes i els consorcis públics d'investigació i les altres universitats o centres d'investigació(tinguen o no ànim de lucre) són òbvies, començant per les seues fonts de finançament".

"DÈFICIT ENDÈMIC" DE LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES

I agrega: "De manera que no pot estranyar que l'esforç de l'entitat pública convocant es canalitze en favor dels centres públics; i més encara com al·lega la defensa de la Generalitat a la vista de les prescripcions de la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d'abril, d'Estabilitat Pressupostària, article 7, sent notòria l'escassetat de mitjans i el dèficit endèmic que arrosseguen les universitats públiques valencianes".

Per tot açò, decideix rebutjar el recurs presentat per la fundació universitària i li imposa el pagament de 2.500 euros en concepte de costes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento