Comunitat Valenciana

València instal·la quatre radars fixos en túnels

  • Els dispositius estan en les avingudes del Cid i Corts Valencianes, en l'autopista del Saler i en la ronda nord. 
  • L'objectiu de la mesura és prevenir accidents per excés de velocitat, segons el Consistori. 
  • Els sinistres amb ferits a València han repuntat enguany fins als 2.710, amb 12 morts.
Radar fijo, en una imagen de archivo.
Radar fijo, en una imagen de archivo.
Archivo
Radar fijo, en una imagen de archivo.

Quatre túnels situats en els accessos a la ciutat de València compten des d'aquest dimecres, en sentit d'entrada, amb radars fixos per a controlar la velocitat dels vehicles. L'objectiu d'aquesta mesura, segons va afirmar la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, és prevenir els excessos de velocitat que poden acabar en accidents, per la qual cosa es pretén reduir, en última instància, els sinistres greus i amb víctimes mortals.

Els nous dispositius, la instal·lació dels quals ha tingut un cost total de 141.024 euros per a les arques municipals, es troben en l'entrada als túnels de l'avinguda del Cid i de l'autopista del Saler, en el pas inferior de la ronda nord en sentit cap al mar, i també d'entrada en el túnel de l'avinguda de les Corts Valencianes, segons van informar aquest dimecres des de l'Ajuntament de València.

Menguzzato va apuntar a la “finalitat pedagògica” dels radars fixos i va negar el seu possible afany recaptatori. En la seua opinió, “compleixen amb una funció preventiva perquè estan anunciats amb anterioritat a l'entrada del túnel”. “Per açò, esperem que els conductors i conductores reduïsquen la velocitat. Estarem més prop d'aconseguir l'objectiu de reduir al màxim el nombre de víctimes d'accidents, l'objectiu de zero morts”, va prosseguir.

Els túnels no són els llocs en els quals es produeixen més accidents, però “sí està comprovat que són l'enclavament més perillós, i per això hem pres la decisió de posar-los en aquests quatre punts de la ciutat”, va explicar la regidora per a justificar l'elecció dels emplaçaments per als radars fixos. El seu condicionament es complementarà amb els radars portàtils de la Policia Local que, habitualment, se situen en la zona del centre urbà, en els marges de l'antic llit del riu Túria, en la ronda nord i en el bulevard sud.

En el que portem de 2018, i en comparació amb les dades del mateix període de l'any passat, s'ha observat una disminució d'accidents de trànsit sense ferits. Segons l'estadística facilitada per l'Ajuntament de València, fins al passat 31 d'octubre, el nombre de sinistres sense víctimes es va situar en 4.097, enfront dels 4.255 accidents sense víctimes durant el mateix període de 2017.

Quant als accidents de trànsit amb ferits, fins al 31 d'octubre d'enguany s'han registrat 2.710, una xifra alguna cosa superior a la del mateix període de l'any passat, que fou 2.607. Respecte a les víctimes mortals en accidents de trànsit, el volum registrat en els deu primers mesos de 2017 i 2018 ha sigut el mateix, 12, segons les dades de la Policia Local.

Dos accidents en la província 

Tres persones van resultar aquest dimecres ferides en dos accidents registrats en localitats de l'interior de la província de València. El primer va ser a Cofrents, a les 8.30 del matí, entre un cotxe i una furgoneta. Mitja hora després es va produir un xoc entre dos turismes a Tuéjar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento