La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic recorrerà la sentència del TSJCV que anul·la la reducció de ràtios

  • La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic ha anunciat la presentació de recursos contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que anul·la l'orde de la Conselleria d'Educació que fixava en 23 el nombre màxim d'alumnes per aula en Educació Infantil, en lloc de 25, en 30 localitats per al curs 2017-18 en considerar que és competència estatal.

En un comunicat, aquesta entitat formada per FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV i Escola Valenciana, ha explicat que les organitzacions coordinaran conjuntament a través dels seus servicis jurídics les possibles accions a desenvolupar davant aquesta sentència.

També estudien accions legals contra la "indefensió que puga generar als centres que es puguen veure afectats" la tornada del concert en etapes postobligatòries per les sentències judicials que així ho ordenen.

Representants de la plataforma s'han reunit amb el conseller d'Educació, Vicent Marzà, i han criticat que amb eixa decisió d'anul·lar la reducció de ràtios "no s'està pensant en la qualitat educativa i l'atenció a l'alumnat i sí a fer de l'educació un negoci".

Per açò, han traslladat al conseller la seua postura sobre aquest tema: "Eixa anul·lació perjudica l'alumnat de l'escola pública, quants menys alumnes per aula, més atenció, no és ben rebuda", ha subratllat el portaveu de la plataforma i president de FAMPA-València, Màrius Fullana.

A més, ha defès la necessitat de derogar la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) "ja que invalida l'autonomia legal de la Conselleria d'Educació i comporta interpretacions judicials i sentències que afavoreixen la concertada, perjudicant la pública".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento