Comunitat Valenciana

PSPV i Compromís preparen una esmena perquè À Punt puga dedicar més d'un terç del seu pressupost a personal

  • Demanen la moratòria mentre el Consell no destine el 0,3% del seu pressupost a À Punt, com marca la norma.
Plató de 'À Punt NTC'
Plató de 'À Punt NTC'
À PUNT MÉDIA - Archivo
Plató de 'À Punt NTC'

PSPV i Compromís han aconseguit un principi d'acord per a presentar una esmena a la llei d'acompanyament per a establir una moratòria en la llei del Servici Públic de Radiodifusió i Televisió valencià que permeta a la corporació destinar més d'un terç del seu pressupost al capítol de personal mentre no se li destine el 0,3% del Pressupost de la Generalitat, com també marca aquesta norma.

Així ho han explicat els seus portaveus, Manolo Mata i Fran Ferri, en la roda de premsa posterior a la junta de síndics, un dia abans que vença el termini perquè els grups registren les esmenes parcials a la llei d'acompanyament.

Una espècie de moratòria

Ferri ha explicat que un any més els dos grups presentaran les esmenes de manera conjunta i en aquest punt estan treballant en una que modifique la llei per a introduir una espècie de moratòria, de manera que mentre el Consell no destine el 0,3% del seu pressupost a À Punt aquest no haja de limitar la seua despesa en personal a un terç dels diners que disposa.

Enguany compta amb 55 milions consignats, igual que l'anterior, la qual cosa suposa un 0,24% de la despesa total pressupostària i es planteja una "moratòria sine die fins que el pressupost estiga entre el mínim i el màxim que fixa la llei".

Preguntat sobre si amb aquesta esmena descarten presentar una altra als pressupostos per a augmentar la partida per a la radiotelevisió, ha indicat que no saben encara què passarà perquè han de parlar amb els seus socis, atés que no presenten esmenes en solitari.

Amb Podem, ha assenyalat, no han parlat perquè igual que la formació morada no els consulta les seues esmenes ells tampoc ho fan, sinó que la negociació arranca una vegada presentades.

Precisament el seu síndic, Antonio Estañ, ha indicat que no els constava que s'haguera plantejat i ha agregat que "s'hauran de fer algunes adaptacions de com ha anat funcionant À Punt a com ha de funcionar de manera estable". "Els augments en el pressupost hauran de vindre acompanyats d'un objectiu concret, quan anem coneixent eixos objectius anirem valorant", ha agregat.

Per la seua banda, el socialista Manolo Mata ha explicat que la solució que planteja Compromís és "molt assenyada".

La norma

Segons la llei, la compensació a la radiotelevisió pública per la seua prestació de servici públic mai podrà suposar un import inferior al 0,3% o superior al 0,6 % dels pressupostos i "com a garantia de la independència de la corporació, s'adoptaran les mesures i compromisos pressupostaris plurianuals que doten la mateixa d'un model de finançament ajustat, estable, suficient i viable per al compliment dels objectius establits en la present llei, no podent els costos del capítol I superar un terç del total del pressupost".

Tots dos partits han mostrat també la seua intenció d'introduir modificacions en la llei per a regular la publicitat de sales d'apostes i apostes esportives en el que afecta els menors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento