> El Consell afirma que no podrà complir l'objectiu de dèficit

El Consell afirma que no podrà complir l'objectiu de dèficit

  • Hisenda assenyala que eixe dèficit és fruit d'"un problema d'ingressos" i no de despeses.
  • Amb nou model "i d'acord amb les xifres de Fedea, la Comunitat tindria un superàvit del 0,1%-0,2%", diu Soler.
Dinero
Dinero
EUROPA PRESS - Archivo

La Conselleria d'Hisenda assegura que "mentre no s'aprove un nou sistema de finançament autonòmic, una qüestió pendent des de l'1 de gener de 2014, òbviament la Comunitat Valenciana no podrà complir l'objectiu de dèficit" perquè ha de mantindre els serveis públics fonamentals de sanitat, educació i protecció social.

Així ho ha assenyalat en un comunicat el departament que dirigeix Vicent Soler, en relació a l'informe de la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (Fedea), que creu que la Comunitat Valenciana no complirà amb l'objectiu de dèficit per a 2018, que se situa en el 0,4 per cent, i aconseguirà quedar-se en l'1,2 per cent.

Hisenda assenyala que eixe dèficit és fruit d'"un problema d'ingressos" i no de despeses, i indica que la pròpia Fedea ha certificat com la Comunitat Valenciana és l'autonomia pitjor finançada en tot el període 2002 fins a l'actualitat. "D'haver-se aprovat un nou model en 2017, tal com es va comprometre Mariano Rajoy, ara no es donaria aquesta situació", agrega.

Segons ha indicat, "en cas d'existir un nou model i d'acord amb les xifres que estima Fedea, la Comunitat Valenciana tindria un superàvit del 0,1%-0,2% (més de 100 milions)", amb un model que la situe en la mitjana de les regions, xifra que milloraria amb el finançament per càpita de Galícia, amb la qual la Comunitat disposaria de 2.500 milions més anuals.

Hisenda ha subratllat que la Generalitat "és la que major percentatge del seu pressupost i despesa destina als serveis públics fonamentals, com a conseqüència de l'infrafinançament, per a mantindre un nivell de qualitat homologable al de la resta de comunitats" i ha d'obrir tots els dies hospitals, centres educatius i atendre la dependència", per la qual cosa assenyala que no aplicarà "retallada alguna" quan està gastant "per davall de la mitjana, davant una situació d'injustícia reconeguda per tots els experts a nivell nacional".

Comunitat Valenciana

Mostrar comentarios

Códigos Descuento