Comunitat Valenciana

Oltra creu que en comparar concessions i gestió pública cal incloure "altres variables" perquè la salut no és negoci

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest divendres sobre l'informe de la Sindicatura de Comptes que assenyala que l'assistència en el Departament de Salut de Torrevieja és un 30% més barata que la despesa que suposa la gestió pública dels hospitals valencians que en eixe tipus de comparacions cal tindre en compte "altres variables" més enllà de les econòmiques.

"La salut no ha de ser un negoci", ha indicat Oltra en ser preguntada sobre aquest tema en la roda de premsa posterior al ple del Consell, i així consta en l'Acord del Botànic, ha recordat, per a indicar que més enllà de les variables econòmiques quan es compara la gestió directa i la concessió cal tindre en compte altres aspectes.

Ha citat, per exemple, "com es mouen els pacients en diferents departaments de salut, què assumeixen els privatitzats i els que no, la qualitat de salaris dels treballadors o serveis que no es presten des d'aquestes concessions com l'oxigenoteràpia".

"Eixes comparacions s'han de fer en comparacions iguals", ha defès, assenyalant que en tot cas "el benefici industrial en un departament de gestió pública no s'ha de pagar i això és un estalvi important".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento