Comunitat Valenciana

L'acusació particular demana 24 anys per a López pel crim de la viuda de l'expresident de la CAM

  • ALACANT, 8 (EUROPA PRESS)

L'acusació particular que exerceix el fill de María del Carmen Martínez, viuda de l'expresident de la CAM, Vicente Sala, ha sol·licitat al Jutjat d'Instrucció número 7 d'Alacant l'obertura de juí oral contra Miguel López pel crim de la seua sogra i demana per a ell 24 anys i mig de presó, 23 per assassinat amb agreujant de parentiu i 18 mesos més per tinença il·lícita d'armes.

Així es desprèn de l'escrit de conclusions provisionals de Vicente Sala fill, al que ha tingut accés Europa Press, i en el qual s'apunta al gendre de la víctima -casat amb una de les seues dos germanes- com a autor de l'assassinat.

L'acusació particular coincideix en la petició de penes per a López amb les quals va sol·licitar la setmana passada la Fiscalia. Així mateix, l'acusació particular renúncia a reclamar a López la responsabilitat civil que es poguera derivar.

L'escrit sosté que l'acusat, Miguel López, al costat de la seua esposa i les seues cunyades, "estava mantenint una ferotge batalla contra la víctima pel poder empresarial i pels diners", a més de destacar l'actitud "agressiva" de l'acusat contra la seua sogra en diverses ocasions.

L'acusació destaca la data del 19 de setembre de 2016 com el moment en el qual el conflicte familiar aconsegueix un "punt crític", atés que María del Carmen Martínez, en ús del seu "vot d'or" en la Junta General de Socis, cessa la seua filla, i esposa de l'acusat, del seu càrrec de consellera de l'empresa de Sammar Internacional.

Per açò, l'acusació sosté que per a Miguel López, la seua sogra és "un obstacle" que ho separa de la fortuna de la seua dona, atés que amb la seua defunció, aquesta, aliada amb les seues dos germanes, seria qui prenguera el control de les empreses. En un altre aspecte, l'acusació sosté que Miguel López, únic administrador del concessionari on van trobar el cos de la víctima, "podria veure perillar el seu lloc", ja que la sogra posseïa el 70% dels drets de vot i podia cessar-ho "en qualsevol moment".

A CURTA DISTÀNCIA I SENSE TEMPS A REACCIONAR

Per tot açò, l'acusació indica que l'acusat decideix eliminar, "una vegada per sempre, eixos perills i venjar els suposats greuges cap a la seua dona". És aleshores quan, el 9 de desembre de 2016, cap a les 18.25 de la vesprada, l'acusat, que l'està esperant en el concessionari, la rep, li entrega la clau de contacte i li indica que el cotxe ho té en el safareig, l'acompanya al foscor (la llum està apagada) safareig, i quan ella es munta en el vehicle, Miguel López, de sobte, a curta distància, i sense temps perquè l'anciana puga reaccionar, li dispara amb una pistola semiautomàtica amb silenciador, dos tirs en la cara.

S'afig a més la versió de testimonis que asseguren haver vist el propi Miguel López "entrar al mateix safareig amb un cotxe que anava a arreplegar la seua sogra", i que el propi acusat va executar el seu pla és una zona on les càmeres de seguretat no funcionaven i sense presència de testimonis.

L'acusació demana al jutge que cride a testificar més de 20 testimonis, entre les quals destaquen dos de les filles de la víctima i agents policials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento