Comunitat Valenciana

Cs i PP esmenen a la totalitat els pressupostos "ficticis" de la Generalitat

  • Els partits que integren el Pacte del Botànic defenen que són "reivindicatius i assumibles".
  • "Estem parlant de 2.600 milions d'euros inventats que estan en despeses i en inversió", segons Isabel Bonig.
Bonig compareix després de la Junta de Síndics
Bonig compareix després de la Junta de Síndics
GRUPO 'POPULAR' CORTS
Bonig compareix després de la Junta de Síndics

Els grups parlamentaris de Ciutadans (Cs) i PP presentaran una esmena a la totalitat als Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2019, en considerar que són "irreals i ficticis", mentre que els partits que conformen l'Acord del Botànic -PSPV, Compromís i Podem- han defés que són uns comptes "reivindicatius" amb "ingressos ajustats".

Així ho han explicat en roda de premsa els portaveus de les cinc formacions, després de la Junta de Síndics que ha acordat els temes a tractar en la pròxima sessió plenària. D'aquest manera, el dimecres 15 de novembre es debatran les esmenes a la totalitat de Cs i PP al projecte de Pressupostos de la Generalitat, mentre que el dijous 16 serà el torn de l'esmena també a la totalitat del PP a la Llei d'Acompanyament.

En concret, el portaveu adjunt de Cs Juan Córdoba ha explicat que els comptes del govern autonòmic "inclouen diverses partides que no se sap com se'n van a materialitzar i que no compten amb cap seguretat que se'n vagen a rebre". Al seu juí, la primera que hauria de suprimir-se és la que contempla els 1.325 milions d'euros perquè "no hi ha cap seguretat que se'n vagen a rebre", ha afegit.

Així mateix, la presidenta del PPCV i síndica d'aquesta formació, Isabel Bonig, ha considerat que són "una gran mentida i ficticis" els pressupostos. "Estem parlant de 2.600 milions d'euros inventats que estan en despeses i en inversió i que provocarà retallades al final. Si no entren els diners no es pot gastar, per la qual cosa caldrà llevar-los d'uns llocs per a posar-los en uns altres. No es pot gastar més del que un ingressa", ha subratllat.

Uns comptes que "paga la pena recolzar"

No obstant açò, des del PSPV, el seu portaveu Manolo Mata ha defés que són uns comptes que "paga la pena atendre i recolzar" i ha negat que existisca risc per incloure partides que no estan garantides. "El pressupost mai està garantit i el compromís d'aquest govern és que els serveis públics no patisquen", ha destacat.

Per la seua banda, Fran Ferri, de Compromís, ha destacat que són uns comptes "reivindicatius" que busquen "seguir millorant la vida de la gent i que demostren que el Botànic té estabilitat i vocació de seguir després de les eleccions".

Per la seua banda, Antonio Estañ, de Podem, ha admés que qualsevol pressupost que implique augmentar els ingressos en el context en el qual s'està "implica un risc", però ha indicat que en aquest cas és "assumible", especialment després del canvi de Govern. "El lògic és que el canvi de govern ha de traduir-se en ingressos per a poder complir amb els servicis públics de la Comunitat", ha afirmat.

Esmena contra les ajudes directes

D'altra banda, Cs i PP han avançat que esmenaran també la partida d'un milió d'euros de la qual disposa Presidència per a subvencions directes. "Estem en contra que es reserve una quantitat de diners de tots els valencians per a ajudes que es repartiran de manera totalment arbitrària i sense cap control", ha indicat Córdoba, mentre que Bonig s'ha mostrat "oberta" a pactar una esmena i arribar a acords amb els grups per a veure la destinació d'eixa partida.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento