Comunitat Valenciana

Alcaraz destina 32,6 milions a cooperació i dota de programa propi a l'Oficina de control de conflictes d'interessos

  • VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)
Manuel Alcaraz
Manuel Alcaraz
CORTS
Manuel Alcaraz

El conseller de Transparència i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha explicat aquest dilluns que destina del 63% del seu pressupost de 2019 a la cooperació internacional, 32,6 milions, tot i que encara s'està "molt lluny" del 0,7%. Així mateix, ha ressaltat que s'inclouen dos programes nous, un per a l'Oficina de Control de Conflictes d'Interessos, dotada amb 400.000 euros, i un altre per a la Delegació de Protecció de Dades. Per la seua banda, el Consell de Transparència comptarà amb 420.000 euros per a adaptar-se a la nova llei de Govern Obert, que esperen que arribe eixe mes a les Corts.

Alcaraz ha desgranat aquest dimarts en la Comissió d'Economia de les Corts el seu pressupost per a 2019, que destina 32,6 milions per a cooperació internacional perquè és "una prioritat irrenunciable", la qual cosa suposa el 0,15 dels comptes generals de la Generalitat. Així i tot, estan lluny del 0,7% i "no estem contents".

Encara així, ha bromejat amb que aquesta Conselleria "hauria de cridar-se Cooperació i Transparència" pel "gran salt" que ha guanyat aquest àrea. Ara es destina 6,62 euros per habitant quan en 2015 eren 0,78 euros, la qual cosa suposa multiplicar per huit aquestes ajudes.

FALTA DE TRANSPARÈNCIA

Per contra, el portaveu de Cs, Toni Subiela, ha assenyalat que Alcaraz és efectivament "conseller de cooperació perquè de transparència, no" i ha acusat el seu departament d'"ineficaç, de duplicitat de competències, i balafiament de recursos". "És el que costa als valencians el mestissatge", ha recriminat.

Subiela ha explicat que s'oposen a aquesta conselleria perquè té "un nom grandiloqüent i després falta de recursos" i ha evidenciat de fet la "falta de transparència entre els seus propis socis".

De la mateixa manera, el portaveu del PP Víctor Soler s'ha oposat a aquesta conselleria, no per "menyspreus" a les seues competències, sinó per ser "una nova estructura administrativa creada no amb voluntat de transparència, sinó per a criticar governs anteriors" i establir nous 'xiringuitos', a més de ser "l'últim de la fila" en execució.

Sobre aquest tema, ha qüestionat la necessitat d'una conselleria que té el 0,2% pressupost de la Generalitat, menys que la televisió pública, 51 milions davant dels 55 d'À Punt. "Es veu que adoctrinar és més important que la transparència", ha replicat.

Alcaraz ha respost que "repugna a la biologia i a la lògica parlamentària" el "demanar en la mateixa intervenció que cresquem i que desapareguem" i els ha aclarit que controlar el Govern "no és tasca de la seua conselleria sinó dels grups de l'oposició en les Corts". "Diners ficticis és el que va destinar a Cooperació Blasco -exconseller condemnat a sis anys i mig de presó per malversar ajudes al Tercer Món-", ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento