Comunitat Valenciana

Compromís i Podem valoren la decisió sobre l'accident del metro: "Per fi s'està començant a fer justícia"

  • Compromís i Podem han valorat la decisió de la jutgessa de processar huit exdirectius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana per l'accident de la Línia 1 de Metrovalència que el 3 de juliol de 2006 va causar la mort a 43 persones i va provocar ferides a altres 47 i, en aquest sentit, han destacat que "per fi s'està començant a fer justícia".
Fran ferri i Antonio estañ
Fran ferri i Antonio estañ
CORTS VALENCIANES/EUROPA PRESS - Archivo
Fran ferri i Antonio estañ

Així ho han indicat als mitjans de comunicació, abans de la Junta de Síndics, els portaveus de Compromís i Podem, Fran Ferri i Antonio Estañ, respectivament, en ser preguntats per la decisió jutgessa d'Instrucció número 21 de València, Nieves Molina, de donar conclosa la investigació sobre l'accident de la Línia 1 de Metrovalència i processar qui fóra gerent de Ferrocarils de la Generalitat Valenciana (FGV) amb el PP, Marisa Gracia, i altres set directius de l'empresa en eixe moment.

En concret, Ferri ha valorat aquesta decisió com a "positiva" i ha assenyalat que "ja era hora que després onze anys començara el juí i acabara la instrucció que ha tingut moltes anades i vingudes". Ha recordat que en Les Corts es va fer una comissió d'investigació que va determinar que hi havia "uns responsables polítics" i ara espera que a través del juí "hi haja responsables penals i per fi es faça justícia amb totes les víctimes del metro".

En similars termes s'ha pronunciat Antonio Estañ, qui ha lamentat que a la Comunitat s'han patit "molts casos de corrupció en els últims anys", però, al seu juí, "cap tan lamentable com el de l'accident de metro" en el qual es va veure "la fallada de tots els poders de l'Estat que haurien d'estar protegint i no ho van fer".

Ha destacat el treball de l'Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J) i de la comissió de les Corts perquè gràcies al seu treball "s'està començant a fer justícia". "No hauríem d'estar esperant 12 anys per a fer justícia sobre un cas que ha sigut tan rellevant per a societat valenciana", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento