Comunitat Valenciana

Ribó demanarà a Ábalos que en 2019 estiga el projecte per a soterrar vies de Serradora i que en 2020 comencen les obres

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, demanarà aquest dilluns al ministre de Foment, José Luis Ábalos, amb qui es reuneix les 17.00 hores a Madrid, que el pròxim any es puga comptar amb el projecte per a dur a terme el soterrament de les vies de Serradora i que en 2020 comencen les obres corresponents.
L'alcalde de València, Joan Ribó.
L'alcalde de València, Joan Ribó.
Europa Press - Archivo
L'alcalde de València, Joan Ribó.

Així mateix, Ribó reclamarà a Ábalos, dins del desenvolupament del projecte de Parc Central, la construcció del canal d'accés per a eliminar la platja de vies existent en l'actualitat i aconseguir que els trens de rodalies i llarga distància entren en soterrat a València i a la futura estació central.

El primer edil s'ha pronunciat d'aquesta manera després de participar en la inauguració de la 35 Setmana de les Persones Majors d'aquesta ciutat, preguntat per la reunió que aquesta jornada mantindrà amb el ministre de Foment per a abordar diferents projectes relacionats amb aquest departament que afecten la capital valenciana. A més, ha assenyalat que també parlarà amb José Luis Ábalos de l'ampliació de l'autovia V-21 i del finançament del transport metropolità.

Joan Ribó ha explicat que la reunió amb el titular de Foment se celebrarà a partir de la declaració institucional aprovada el passat mes de setembre en el ple ordinari de l'Ajuntament de València per a subratllar la necessitat de considerar com a "prioritat" el soterrament de les vies de Serradora.

"La reunió d'aquesta vesprada amb el ministre de Foment és conseqüència d'una moció que va presentar l'equip de govern de l'Ajuntament que es va aprovar" en el ple com a declaració institucional, ha comentat l'alcalde, que ha assenyalat que a partir d'eixa decisió va sol·licitar a Ábalos l'entrevista.

"CONVERSES DIRECTES"

L'acord contemplava també urgir les parts responsables del projecte a establir "amb caràcter immediat converses directes" per a escometre l'actuació i requerir a Adif-Alta Velocitat la redacció "immediata" del Projecte Tècnic d'Execució del Soterrament.

"Aquesta és una reunió demanada per l'Ajuntament. Es tracta, en primer lloc, de plantejar el soterrament de les vies de la prolongació del carrer de Serradora. Volem soterrar aquestes vies fins a l'avinguda Primo Yúfera", ha agregat Joan Ribó, que ha avançat que demanarà a Ábalos "que per a 2019 es puga fer el projecte per a poder plantejar la construcció l'any 2020" i així començar-la.

L'alcalde, que ha estimat "fonamental" aquesta actuació, ha indicat que en l'entrevista amb el ministre plantejarà també "el tema del canal d'accés per al Parc Central", segons ha dit, "el soterrament de les vies centrals des del Bulevard fins a l''scalextric'".

Ribó, que ha apuntat que aquest és "el pas previ també a començar ja l'estació" central definitiva, ha considerat de la mateixa manera "fonamental per a València", una ciutat que "en aquests moments està tallada en dos", l'execució del citat projecte. Així mateix, ha ressaltat la importància d'aquesta actuació "per al Corredor Mediterrani".

"Per ací ha de passar el Corredor i si açò no s'arregla seria un coll de botella terrible", ha exposat el primer edil. Després d'açò, ha assegurat que espera "que hi haja una resposta positiva" a aquests plantejaments.

AMPLIACIÓ DE L'V-21

D'altra banda, Joan Ribó ha afirmat que abordarà amb el ministre de Foment l'ampliació de l'autovia V-21 en la seua entrada a València i que destacarà la necessitat de dur a terme aquesta iniciativa afectant el menys possible als terrenys d'horta que hi ha al seu voltant.

Després d'açò, Ribó ha exposat que en l'entrevista amb Ábalos plantejarà, d'altra banda, "el tema del finançament del transport metropolità". "És un tema que en principi està clar ja però que volem consolidar", ha asseverat l'alcalde.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento