Comunitat Valenciana

Un ‘alcalde’ de nit intervindrà a València entre locals d'oci i veïns

  • L'Ajuntament, “decidit” a implantar una figura de mediació que servirà per a proposar inspeccions i agilitar tràmits.
Personas haciendo botellón en el exterior de un local de copas en la Zona Cedro de València.
Personas haciendo botellón en el exterior de un local de copas en la Zona Cedro de València.
Asociación de Vecinos Ciutat Jardí (Zona Cedro)
Personas haciendo botellón en el exterior de un local de copas en la Zona Cedro de València.

València posarà en marxa la figura de l'alcalde de nit, encarregada d'intervenir en els conflictes generats pel soroll nocturn entre els propis locals d'oci i els veïns que reclamen el seu dret al descans. El regidor d'Espai Públic, Carlos Galiana, es reunirà aquest dimarts a Madrid amb la comissionada de l'oci d'aquesta ciutat, Concepción García, un viatge al que també assistiran representants de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València. L'Ajuntament de Madrid va escollir fa tres mesos a la sociòloga Concepción García Herrera com l'encarregada d'aquesta comissió.

Ara, Galiana mantindrà una reunió amb ella “per a acabar d'agafar les últimes idees i tancar aquest projecte per a la ciutat de València”. “Creiem que pot ser molt positiu per a tots i totes; ho tenim pràcticament acabat”, explica. “Des del primer moment estem treballant per un model d'oci sostenible, i ho estem fent de forma conjunta amb les associacions de veïns i el teixit empresarial de València. Volem un model d'oci en què hi haja espai per al diàleg i la mediació entre totes les parts”, ha afirmat Galiana. “Ens agrada l'oci que aposta per a donar totes les alternatives possibles i alhora siga respectuós amb el descans, com el de garantir una correcta accessibilitat per les voreres”, va afegir.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de València “està decidit a implantar la figura de l'alcalde a la nit”, que ja existeix en altres ciutats europees com Berlín, Ámsterdam, Zuric i Londres, “amb l'objectiu de reduir les molèsties que ocasiona l'oci nocturn”. Tant l'alcalde, Joan Ribó, com el mateix Galiana han mantingut ja diverses reunions amb el president de la Federació d'Hostaleria. Es tracta, segons fonts municipals, d'un projecte que porta mesos dissenyant-se des del Consistori.

L'alcalde de nit tindrà potestat per a assumir certes decisions, tals com proposar inspeccions als locals, i, sobretot, per a plantejar accions en positiu que troben solucions en diferents plantejaments que puguen sorgir en el dia a dia de l'oci nocturn, la qual cosa farà més àgil la resposta de l'Ajuntament en casos que generen conflicte.

“Mecanismes de convivència” 

“Des de l'Ajuntament treballem per a buscar els mecanismes de convivència per a resoldre qualsevol situació de conflicte que es pot generar entre les persones que vulguen gaudir de la nit en una terrassa i el veïnat que vol dormir. Són dos drets que s'han de garantir i compatibilitzar, i l'alcalde de nit pot ajudar de manera decidida”, afirma el regidor Galiana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento