Comunitat Valenciana

Sánchez recorda el "compromís incansable" de Carmen Alborch amb València, la cultura i el feminisme

  • El president del Govern, Pedro Sánchez, ha volgut iniciar aquest dimarts el seu discurs de clausura del XXI Congrés Nacional de l'Empresa Familiar amb unes "primeres paraules en record" a l'exministra valenciana Carmen Alborch, morta recentment, una decisió que ha arrancat l'aplaudiment de l'auditori que reunia més de 700 empresaris de tota Espanya.
Carmen Alborch
Carmen Alborch
TWITTER XIMO PUUIG
Carmen Alborch

Sánchez ha destacat la "profunda empremta" que Alborch va deixar en la seua activitat pública. Més enllà de la seua pertinença al PSOE, el cap de l'Executiu ha ressaltat "el seu compromís incansable amb aquesta terra, amb la cultura i també amb el feminisme".

El passat 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, el president va tindre l'oportunitat de coincidir amb Alborch per última vegada. "Vaig voler estar present en l'acte el que se li feia entrega de l'Alta Distinció de la Comunitat Valenciana", ha subratllat.

Aquell dia, Carmen Alborch va pronunciar unes paraules que sempre que tenia ocasió pronunciava: "que el feminisme havia de ser patrimoni immaterial de la humanitat", ha recordat Sánchez. Al seu juí, aquesta és una "lliçó molt valuosa per a tots els àmbits, fins i tot en el de l'empresa, on el paper de la dona és cada vegada més rellevant", ha subratllat.

Sánchez ha destacat que Alborch "va fer el cor fort per a rebre el reconeixement de la seua terra i ho tenia merescut". "Molts i moltes de vostés saben bé el que aquest significa tindre el reconeixement dels seus, ser profeta en la seua terra, perquè si alguna cosa identifica l'empresa familiar, al meu juí, és el vincle amb el proper, amb el més pròxim, amb la ciutat, amb la comarca, amb la regió en la qual molts de vostés són estimats i respectats pel que són, persones que van arriscar el seu patrimoni per a aconseguir i materialitzar un somni", ha sentenciat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento