Comunitat Valenciana

Les Corts aproven per instar el Govern a regular l'obsolescència programada

  • L'objectiu és protegir als consumidors davant aquestes pràctiques empresarials.
  • Cada any es generen 11 milions de tones de residus per aparells elèctric i electrònics, segons Mª Josep Ortega.
Ple de les Corts Valencianes
Ple de les Corts Valencianes
FLICKR CORTS
Ple de les Corts Valencianes

La Comissió d'Indústria i Comerç, Turisme i Noves Tecnologies de Les Corts ha aprovat per unanimitat sol·licitar al Govern central que estudie i acorde amb tots els agents implicats normes que regulen i limiten les pràctiques empresarials d'obsolescència programada.

L'objectiu que es persegueix és protegir als consumidors davant d'aquestes pràctiques en determinats productes i els grups plantegen, a més, que es desenvolupen mecanismes per a la promoció del consum de béns perdurables i reparables.

Així consta en la proposta de Compromís, amb esmena del PSPV, que ha sigut aprovada en la comissió i en la qual s'insta a limitar l'obsolescència programada, una pràctica que duen a terme determinades empreses dedicades a la fabricació de béns mitjançant la qual un producte, després d'un temps calculat pel propi fabricador durant la fase de disseny, es torna obsolet.

La diputada de Compromís Mª Josep Ortega ha lamentat que aquesta pràctica "suposa tot un seguit de despeses fixes a les persones, que veuen com cada cert temps han de canviar inevitablement d'electrodomèstics, de telèfons o d'ordinadors amb el problema econòmic que açò els pot suposar, i sense tindre cap opció de reparar els aparells".

A més, ha indicat que "des d'un punt de vista mediambiental, l'obsolescència programada també porta a una calamitat de proporcions preocupants: es calcula en 11 milions de tones anuals els residus que es generen actualment d'aparells elèctrics i electrònics. I tot i les polítiques de reciclatge i innovació, la xifra continua pujant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento