Comunitat Valenciana

L'empresa familiar brinda el seu suport al rei a València

  • Felipe VI va destacar en el Congrés d'Empresa Familiar l'impuls d'aquestes a la recuperació del model precrisis.
Felipe VI enfatiza la "confianza" que genera la empresa familiar
Felipe VI enfatiza la "confianza" que genera la empresa familiar
EP
Felipe VI enfatiza la "confianza" que genera la empresa familiar

Prop de 700 empresaris es van donar cita aquest dilluns per a celebrar a València el XXI Congrés Nacional d'empresa inaugurat pel rei Felipe VI; el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i que s'estendrà també durant aquest dimarts, quan intervindran el president del Govern, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado.

Sota el lema ‘Compromesos amb el futur’, el cap de l'Estat va reafirmar la seua aposta per l'empresa familiar com “una referència econòmica i social” i “una vertadera guia per a seguir avançant” en un context en el qual “cal conviure amb la incertesa”.

“Les empreses familiars sempre han identificat els valors com un dels seus principals actius perquè són, precisament, la clau de la confiança”, va dir Felipe VI, que va afegir que són “les grans protagonistes del futur” per entendre “la importància del llegat”.

Per la seua banda, els empresaris van brindar el seu suport al rei després que fóra reprovat en els últims dies tant pel Parlament de Catalunya com per l'Ajuntament de Barcelona per la seua postura amb el desafiament independentista.

“Ens sentim molt orgullosos de saber que comptem amb el seu suport com a símbol màxim de la unitat i l'estabilitat que tots volem per al nostre país, especialment en moments tan complexos com els quals vivim”, va afirmar el president de l'Institut d'empresa Familiar (IEF), Francisco J. Riberes.

Aquest, de cara al 40 aniversari de la Constitució, va assegurar que els pactes en 1978 va contribuir a generar “un marc institucional estable” que va donar motiu a un període de “convivència pau i llibertat” i “de gran creixement”.

L’IEF agrupa a un centenar de companyies familiars –de les més d'1,1 milions que hi ha a Espanya– que generen una facturació anual equivalent al 28% del PIB i donen ocupació a 1,2 milions de persones, entre elles Mercadona, Acciona i el grup Barceló. Concretament, Riberes va citar dades de l’IEF i va recordar que solament a la Comunitat Valenciana suposen el 76% del total i generen el 84,7% de l'ocupació.

Els patrons, més pessimistes 

Com és tradicional, els empresaris assistents al congrés van participar en una enquesta sobre la conjuntura econòmica, que observen amb més pessimisme respecte a l'any passat prer la desacceleració en el ritme de creixement. Atorguen 5,48 punts (sobre 9) a la situació econòmica, mentre que en 2017 van ser 6,22. No obstant açò, el 93% preveu mantenir el pròxim any els nivells d'ocupació actuals o augmentar la plantilla, mentre que un 64% confia a elevar la xifra de vendes en 2019.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento