Comunitat Valenciana

Les Corts aproven demanar que la podologia s'incorpore a la sanitat pública

  • La mesura ha rebut el suport de tots els grups parlamentaris a la cambra.
  • Actualment s'exerceix fonamentalment de forma autònoma en l'àmbit privat.
  • "Necessitem que s'acceleren els tràmits al màxim perquè estem parlant d'una necessitat real", diuen els podòlegs.
Peu, podólogo, podologia
Peu, podólogo, podologia
EUROPA PRESS/JCCM - Archivo
Peu, podólogo, podologia

La Comissió de Sanitat i Consum de les Corts ha aprovat per unanimitat una proposta de Compromís perquè la sanitat pública valenciana incorpore places de podòlegs, dotant-les de les infraestructures i recursos necessaris per a garantir una assistència de qualitat.

Segons ha explicat la portaveu de la coalició en la comissió, Isaura Navarro, actualment aquesta especialitat, "amb comptades excepcions com l'Hospital Doctor Peset, l'Hospital General Universitari d'Elx i els hospitals per a pacients crònics", no està integrada en el sistema sanitari públic de salut i s'exerceix fonamentalment de forma autònoma en l'àmbit privat, per la qual cosa l'objectiu és "donar una atenció integral en podologia".

A més, ha agregat, la incorporació dels podòlegs al sistema valencià de sanitat pública "serà de gran utilitat ja que molts problemes senzills acaben convertint-se en complicacions més greus per la dificultat que suposa haver d'anar a les clíniques podològiques privades, que no són accessibles econòmicament per a totes les persones". "La podologia no pot dependre de la capacitat econòmica del pacient", ha defÉs Navarro.

D'altra banda, ha destacat que el tràmit legal ja està fet, atés que a la Comunitat Valenciana l'article 7 del Decret del Consell pel qual s'ordenen diverses categories de personal estatutari de l'Agència Valenciana de Salut, ja va incorporar la categoria estatutària de podòleg com a grup professional A2, establint entre les seues funcions les activitats dirigides al diagnòstic i tractament de les afeccions i deformitats dels peus, mitjançant les tècniques terapèutiques pròpies de la seua disciplina.

Els podòlegs, "molt satisfets"

“Des del Col·legi de Podòlegs de la Comunitat Valenciana ens sentim molt satisfets per l'aprovació unànime d'aquesta proposta no de llei que, sens dubte, és pas imprescindible per a crear les primeres places d'ocupació pública per a podòlegs i la seua incorporació al sistema sanitari valencià”, va afirmar la presidenta d'aquesta entitat, Maite García.

“No obstant açò, necessitem que s'acceleren els tràmits al màxim perquè estem parlant d'una necessitat real que té actualment la societat, especialment aquelles persones que es troben en situació de risc com són les persones diabètiques”, va afegir.

Així, es proposarà en el Consell Interterritorial la inclusió de la prestació podològica en la població de risc com poden ser les persones que pateixen peu diabètic, polineuropatia i artropatia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento