Comunitat Valenciana

Salvador sobre el metro nocturn fins a les 2.30: "És una hora raonable en el marc de les nostres possibilitats"

  • La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assenyalat aquest dilluns respecte al servici nocturn de Metrovalència en caps de setmana i festius fins a les 2.30 hores que és un servici que "ha vingut per a quedar-se" i se n'anirà millorant a mesura que es reben més recursos per a finançar-ho. Ara com ara s'ha fixat fins a les 2.30 hores, "una hora raonable en el marc de les nostres possibilitats econòmiques".
Usuaris De Metrovalència.
Usuaris De Metrovalència.
GVA - Archivo
Usuaris De Metrovalència.

Així s'ha pronunciat Salvador en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània en ser preguntada sobre per què s'ha fixat com a límit d'eixe servici nocturn les 2.30 hores. Sobre aquest tema, ha posat en valor que al desembre es puga engegar aquest servici nocturn -tota la nit en el cas de finalització d'any- per a posar a la tercera ciutat d'Espanya al nivell d'altres grans ciutats com Madrid o Barcelona, París o Brussel·les.

Aquesta mesura, ha indicat, es paga a través de la subvenció de 10 milions d'euros a l'Autoritat de Transport Metropolità de València -la creació de la qual ha definit com la "gran fita" d'aquesta legislatura-, destinant 1,5 milions a Ferrocarrils de la Generalitat (FGV).

Salvador ha assenyalat que d'eixos 10 milions, després de descomptar les subvencions que ja rebien València i Paterna via partida d'hisendes locals, passen a ser 3,8 milions, ressaltant l'"esforç inversor" en aquest camp, atés que Madrid i Barcelona compten amb més de 100 milions.

Així, ha indicat que en la mesura en què s'augmenten els recursos, amb els 38 milions que reclamen per a l'Autoritat, se n'aniran "millorant els servicis". "És un servici que ha vingut per a quedar-se", ha reiterat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento