Comunitat Valenciana

Maroto destaca el compromís del Govern amb una economia "més innovadora i digital" per a afrontar els reptes del futur

  • La ministra d'Indústria, Reyes Maroto, ha destacat el compromís del Govern per impulsar una economia "més innovadora i digital, internacionalitzada, sostenible i inclusiva" amb la vista posada a fer front als reptes del futur que passen per "incorporar les noves tecnologies al nucli de l'activitat empresarial, promoure la innovació en productes, processos i models organitzatius per a adaptar cada negoci a les exigències dels mercats".

Així ho ha indicat Maroto en una intervenció a València, durant la celebració del XXI Congrés Nacional de l'Empresa Familiar, on ha destacat el paper d'aquestes mercantils com a "eix vertebrador de la nostra economia" ja que representen el 90 per cent del teixit empresarial i prop del 70% de l'ocupació privada.

Així mateix, ha posat en valor la transformació que han dut a terme al llarg de les últimes dècades "apostant per les innovacions més disruptives i demostrant una gran capacitat d'adaptació que els ha permès mantindre la competitivitat en entorns canviants sobre la base de la internacionalització, la formació, la inversió o la innovació", ha agregat.

Al seu juí, aquesta experiència ha de servir per a afrontar els reptes del present i del futur, uns desafiaments que "passen per la revolució digital, la internacionalització i també el desenvolupament i atracció del talent". Per açò, ha considerat necessari "incorporar les noves tecnologies al nucli de l'activitat empresarial i promoure la innovació en productes, processos i models organitzatius per a adaptar cada negoci a les exigències dels mercats", ha remarcat.

En aquest sentit, ha destacat que per a recolzar les empreses en aquest procés de digitalització i internacionalització, el Govern ha implementat programes que van en aquest sentit per a recolzar les pimes.

Respecte al talent, ha reivindicat que aquesta és "la clau per a accedir a la transformació digital", per la qual cosa considera necessari "planificar i finançar una estratègia de formació per a l'ocupació que afavorisca l'adquisició de competències digitals i l'acompanyament als treballadors en l'adaptació dels nous requisits de l'economia 4.0.

Per a açò, "anem a incrementar la inversió en polítiques actives d'ocupació que hui a penes arriben el 0,6% del PIB

i dirigir els objectius al desenvolupament d'una estratègia de formació en competències digitals", per a incidir que el Govern "està compromès a impulsar una economia més innovadora i digital, internacionalitzada, sostenible i inclusiva". "Serà la nostra capacitat de cooperar entre institucions, empreses i ciutadans la que determinarà el resultat", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento