Comunitat Valenciana

Metrovalencia també congelarà les seues tarifes de cara al pròxim any 2019

  • Ferrocarrils de la Generalitat, igual que l'EMT, no pujarà el preu dels seus títols de viatge en 2019.
  • Els bons integrats, que permeten utilitzar tots dos mitjans de transport, també es congelaran.
  • Un dispositiu de bus i metro permetrà arribar aquest dijous fins als cementeris pel Dia de Tots els Sants.
Un revisor comprueba el billete de un viajero en presencia de una agente de policía.
Un revisor comprueba el billete de un viajero en presencia de una agente de policía.
20minutos
Un revisor comprueba el billete de un viajero en presencia de una agente de policía.

Els usuaris del metro de València tampoc hauran de pagar més pels seus títols a partir de l'1 de gener de 2019. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha decidit seguir els passos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), que la setmana passada va anunciar la congelació de tots els seus títols de viatge i abonaments de cara a l'any pròxim, i mantindrà les tarifes de Metrovalencia amb inici del nou exercici. Els títols integrats (abonament transport, mensuals, bo transbord...), que permeten utilitzar metro i autobús, tampoc variaran de preu.

Aquesta decisió es produeix després d'un fet nou com va ser l'actualització tarifària que es va produir el passat 1 d'abril (i no l'1 de gener, com sol succeir habitualment) i que va comportar la pujada del 5% en el preu del bonometro, el títol més utilitzat pels usuaris de la xarxa del suburbà. En canvi, aqueix mateix títol va romandre congelat en el format de la targeta moneder TuiN.

Amb aqueix últim increment, el bo de 10 viatges del metro de València va augmentar el seu preu un 5%, la qual cosa va suposar que, per exemple, el de la zona A (la capital i alguns municipis limítrofs) va passar de costar 7,20 a 7,60 euros (40 cèntims més) i el de quatre zones (ABCD) es va incrementar des dels 20 euros fins als 21 (1 euro més).

El bonometro és el títol més utilitzat de la xarxa de Metrovalencia, amb més del 50% del total de viatgers. Així i tot, malgrat la pujada per a l'àrea de València, queda encara lluny del BonobúsPlus de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), que costa 8,50 euros.

Amb aquestes mesures, FGV busca incentivar que els usuaris habituals del suburbà passen a utilitzar la targeta moneder TuiN com a títol més avantatjós per a avançar en la integració tarifària dels diferents mitjans de transport. Aquest format funciona recarregant diners i no títols en el suport, de manera que el propi sistema va descomptant els viatges a mesura que es van realitzant.

La TuiN Jove arriba a 14.000 usuaris

La targeta TuiN Jove ha aconseguit ja els 14.000 usuaris. És un títol personalitzat per a menors de 30 anys d'edat (inclusivament), que permet aplicar una bonificació del 15% en la TuiN, la targeta moneder de Metrovalencia. Es carrega amb un mínim de 10 euros i té més avantatges: a partir d'un límit de consum mensual, es viatja gratis la resta del mes; a zona D es considera com a C (excepte Aeroport) i tot el tramvia és zona A. A més, en trajectes entre estacions contigües de dues zones diferents es considera una sola zona.

Dispositiu de transport als cementeris

D'altra banda, ambdues empreses de transport públic han habilitat un dispositiu per a desplaçar-se aquest dijous als cementeris, amb motiu de la celebració del Dia de Tots els Sants, data en la qual milers de valencians acudeixen a aquests recintes per a honrar als seus familiars morts.

El metro i tramvia a València acosten als usuaris als llocs sants de la capital del Túria (Cementeri General, del Cabanyal i de Benimaclet) i de Burjassot gràcies a les seues estacions i parades en Sant Isidre; La Carrasca, Serradora, La Cadena i Tarongers; Benimaclet; i Vicente Zaragozá; i Andrés Estellés i TVV, respectivament.

El personal de FGV i els vigilants de seguretat estaran especialment atents a l'increment d'usuaris que es produiran en aquestes nou estacions o parades de la xarxa que es troben situades en els voltants dels cementeris, especialment en la de Sant Isidre, en la qual es preveu la major afluència de clients de la jornada. Segons van indicar, es podrien afegir combois en funció de l'afluència.

L'EMT també ha previst reforços per a aqueixa jornada, amb un dispositiu que inclourà un servei especial per a unir la porta principal del Cementeri General amb la part de l'ampliació i una línia llançadora des de la plaça de l'Ajuntament amb una freqüència de 6-7 minuts.

El gran dia dels reforços serà el dijous dia 1, amb l'augment de les freqüències de les línies 9 (que serà de 10 a 12 minuts), 10 (inferior a 5 minuts) i 99 (de 10 minuts). Amb el nou itinerari de la línia 18, aquesta duplicarà el seu servei per a millorar la seua freqüència. No obstant açò, des d'aquest dilluns i fins al dimecres hi haurà reforços progressius en les línies 9, 10 i 99.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento