Comunitat Valenciana

El ple del Consell recorda Alborch, "una dona pionera, valenta i que va obrir molts camins"

  • El ple del Consell ha mostrat les seues condolences per la mort de l'exministra de Cultura Carmen Alborch als 70 anys, una dona que han destacat que va ser "pionera en molts aspectes, feminista, valent i que va obrir molts camins".
Mónica Oltra
Mónica Oltra
EUROPA PRESS
Mónica Oltra

Així ho ha indicat la vicepresidenta i portaveu de l'executiu valencià, Mónica Oltra, en la roda posterior al ple del Consell, en la qual ha fet un reconeixement "a una valenciana exemplar" i ha expressat les condolences del Consell cap a la seua família i amics que "ahir li van donar l'últim adéu".

Ha destacat que Alborch va ser "la primera dona en moltíssimes coses" com la primera professora de dret mercantil, la primera directora del departament de dret mercantil i la primera degana de la Facultat de Dret de la Universitat de València.

Així mateix, ha indicat que va estar al capdavant de la direcció general de cultura de la Generalitat, va ser directora de l'IVAM i ministra de Cultura "convertint-se en la primera ministra valenciana en el govern d'Espanya".

Però sobretot, ha subratllat, "va ser una incansable lluitadora pel dret de les dones i la igualtat i una dona molt estimada com hem pogut comprovar aquests dies", ha agregat Oltra, qui ha incidit que també va ser "una dona pionera en molts aspectes, valent, feminista i que va obrir molts camins que després altres hem transitat amb orgull".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento