Comunitat Valenciana

Educació col·labora en les unitats didàctiques del programa literari 'Una habitació pròpia' d'À Punt

  • La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha presentat amb el programa transmedia d'À Punt les unitats didàctiques dels llibres sobre els quals es desenvolupa cada programa de televisió 'Una habitació pròpia'.
Educació col·labora en les unitats didàctiques d''Una habitació pròpia' d'À Punt
Educació col·labora en les unitats didàctiques d''Una habitació pròpia' d'À Punt
GVA
Educació col·labora en les unitats didàctiques d''Una habitació pròpia' d'À Punt

La presentació s'ha fet en l'IES Ferrer i Guàrdia de València a càrrec d'Irene Rodrigo, codirectora i presentadora de l'espai; Jaume Fullana, director general de Política Educativa, i Albert Arnau, cap d'Innovació i Nous Formats d'À Punt Mèdia.

Es tracta d'una sèrie de 26 unitats didàctiques, una per cada capítol del programa televisiu, amb un contingut pedagògic que servirà perquè el professorat vincule les classes amb el programa multiplataforma 'Una habitació pròpia'. Les unitats didàctiques estan dirigides l'alumnat d'ESO i Batxillerat.

Segons Jaume Fullana, "el Servici d'Innovació d'Educació va col·laborar per a orientar el contingut de les unitats i s'ha de destacar que el resultat del treball que ha fet l'equip del programa ha sigut excel·lent". I ha afegit: "A part del treball en classe, que és importantíssim, és, a més, una ferramenta perfecta per a motivar a l'alumnat a interessar-se per un programa de televisió públic sobre literatura i que parla en valencià".

'La Metamorfosi', '1984', 'Orlando', 'Lolita', 'Júlia', 'Crematorio', 'La fiesta del Chivo', 'A sang freda', 'El carrer dels camèlies', 'El camino', 'La confessió de la lleona', 'La ciutat i la casa', 'El déu de les petites coses, 'L'any del diluvi', 'La invención de Morel' i 'Farenheit 451' són alguns dels llibres protagonistes del programa que es troben ja a la disposició de docents i estudiants valencians en la web d'À Punt.

"'Una habitació pròpia' no és només un programa de divulgació literària. És també un programa de divulgació vital que acosta la literatura a tothom i convida a reflexionar", ha subratllat Albert Arnau, que ha afegit que "les unitats didàctiques són un pas més en l'estratègia divulgativa transmèdia d'un programa que va començar en la ràdio, està en els nostres carrers amb els murals monogràfics, fomenta la interacció en les xarxes i ara arriba a les aules".

A més, ha anunciat que pròximament el programa llançarà altres tipus d'accions, sempre "amb el compromís ferm que À Punt, com a mitjà públic de comunicació, té amb la divulgació de la literatura i la cultura".

Per la seua banda, Irene Rodrigo ha assenyalat que "les guies plantegen activitats atractives per als alumnes i les alumnes, dinàmiques que fomenten la creativitat i la capacitat d'introspecció i permeten als joves utilitzar amb finalitats didàctiques uns mitjans amb els quals estan tan familiaritzats com són les xarxes socials i l'audiovisual". "Les guies pretenen ser un activador de les ganes de llegir, una finestra oberta a noves realitats, autors i preguntes que emocionaran els alumnes i els faran sentir ganes de llegir el llibre concret tractat en la guia o qualsevol altre", agrega.

'Una habitació pròpia' s'emet en la televisió d'À Punt els diumenges a les 20.30 hores; a les 21.00 hores en Facebook hi ha un diàleg en directe amb els espectadors, i en la ràdio s'emet els divendres a les 23.00 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento