Comunitat Valenciana

Ribó defensa la taxa turística i els seus socis ho atribueixen a la precampanya

  • L'alcalde va llançar un sondeig sobre una taxa de 2 euros per a turistes. 
  • PSPV I VEC diuen que la iniciativa és de partit i no de Govern.
  • PP I CS rebutgen la taxa i demanen claredat a Compromís.
Catedral de València, entrada, puerta, iglesia, turismo, valenciana
Catedral de València, entrada, puerta, iglesia, turismo, valenciana
GVA - Archivo
Catedral de València, entrada, puerta, iglesia, turismo, valenciana

L'alcalde de València, Joan Ribó, va defensar aquest dijous la possibilitat d'aplicar una taxa turística en la ciutat i va destacar que els recursos que s'obtindrien amb ella servirien tant perquè el municipi recuperara despeses que genera aquest sector (en seguretat, neteja...) i per a la seua promoció com per a ajudar a “ordenar tots els allotjaments turístics”.

Així mateix, el primer edil va precisar que la consulta que ha llançat a través de Twitter per a conèixer l'opinió dels ciutadans sobre la possibilitat d'aplicar en la capital valenciana aquesta taxa –de dos euros– que proporcionarà 20 milions anuals “no és una enquesta”.

Ribó va afirmar que Compromís, la coalició política a la qual pertany, pensa que “s'ha d'avançar en aquesta direcció” i va indicar que aquesta és una qüestió que s'ha abordat amb alcaldes i ha considerat que es tracta d'un plantejament “important”.

Per la seua banda, la primera tinent d'alcalde, regidora de Turisme i portaveu socialista, Sandra Gómez, va opinar, també abans del ple, que el debat sorgit aquests dies davant la possibilitat d'aplicar a València una taxa turística és “una proposta que llança Compromís ara que iniciem la campanya electoral”.

En aquest sentit, va afirmar que “cal entendre-la com a tal” i va destacar que la proposta “no té res a veure amb el govern” local que conformen Compromís, PSPV i València en Comú “ni amb l'Ajuntament” perquè “és una proposta que parteix d'un partit polític”. Segons Gómez, la taxa havia de ser municipal, gestionada i impulsada pels propis ajuntaments perquè fóra l'administració local la que decidira “si es posava o no i com s'aplicava”.

La portaveu de València en Comú, María Oliver, va mostrar la seua “sorpresa” pels plantejaments de Compromís i PSPV en favor d'una taxa turística ara i després que quedara “perduda l'oportunitat única” que es va tenir “en la redacció de la Llei de Turisme” per a incloure-la.

Oliver va censurar que en aquell moment “Podemos es quedara sol defensant la taxa turística”. “Ens sorprèn que ara des de Compromís es rescate aquest tema. Supose que per un interés electoralista”, va dir.

El portaveu del PP, Eusebio Monzó, es va mostrar en contra de la taxa turística i de “pujar impostos al que ve de fora” a visitar la ciutat.

Per la seua banda, el portaveu de Cs, Fernando Giner, va asseverar que València necessita “d'una vegada per sempre un projecte de ciutat i un projecte del que es vol fer amb el turisme”.

Contra l'oferta il·legal de pisos 

El Consell va insistir ahir en el seu “compromís contra l'oferta il·legal d'apartaments turístics”. La directora general de Turisme, Raquel Huete, va dir en un congrés del sector a Benidorm que la nova llei autonòmica no afecta a les 60.000 habitatges que ja es comercialitzen a la Comunitat Valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento