Comunitat Valenciana

Les Corts guarden un minut de silenci en record de Carmen Alborch i Mercedes Sanchordi

  • El ple de Les Corts d'aquest dijous ha arrancat amb un minut de silenci en record de l'exministra de Cultura Carmen Alborch i de l'exdiputada socialista Mercedes Sanchordi, qui va morir la setmana passada.
Minut de silenci per Carmen Alborch en les Les Corts
Minut de silenci per Carmen Alborch en les Les Corts
PSPV
Minut de silenci per Carmen Alborch en les Les Corts

Abans de començar la sessió plenària, el president de la cambra autonòmica valenciana, Enric Morera, ha pres la paraula per a destacar d'Alborch la seua tasca "per a avançar en la igualtat i en els drets de les dones". "Sempre ho va fer des del respecte absolut de la posició de l'altra persona i amb un somriure", ha indicat.

La política, professora i escriptora valenciana Carmen Alborch-ministra de Cultura en el govern del PSOE*entre 1993 i 1996- va morir aquest dijous als 70 anys a València.

La seua última aparició pública d'Alborch es va produir el passat 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, quan va rebre l'Alta Distinció de la Generalitat. En el seu discurs, ja que va exercir a més com a portaveu dels guardonats, va asseverar que el feminisme "havia de ser declarat Patrimoni de la Humanitat".

Mercedes Sanchordi va morir dijous passat als 48 anys. Va ser diputada autonòmica entre 1999 i 2011, secretària de la Comissió de Control de Radiotelevisió Valenciana en les legislatures cinquena i setena i de la d'Obres Públiques i Transports durant la sisena. En 1995 i en 2011 també va ser triada com regidora a Borriana (Castelló).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento