Comunitat Valenciana

El TSJCV anul·la el límit de 23 alumnes d'Infantil per aula

  • El TSJ valencià declara nul·la l'ordre de la Generalitat per envair competències de l'Estat.
Façana del TSJCV
Façana del TSJCV
EUROPA PRESS - Archivo
Façana del TSJCV

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha anul·lat l'ordre de la Generalitat que va rebaixar de 25 a 23 el nombre màxim d'alumnes per aula en Infantil –de 0 a 3 anys– per al curs 2017/2018.

La mesura afectava a col·legis públics i concertats d'una trentena de localitats de la Comunitat, però la Sala contenciosa administrativa considera que la norma autonòmica és extemporània i envaeix competències estatals en modificar la ràtio màxima d'alumnes.

En una sentència datada aquest passat dimarts i facilitada aquest dimecres pel TSJCV, la sala estima el recurs presentat per la Federació Espanyola de Religiosos de l'Ensenyament i Escoles Catòliques de la Comunitat Valenciana, i declara l'ordre de la Generalitat contrària a Dret per falta de competència autonòmica per a regular aquesta matèria i per extemporaneitat de l'ordre.

Escoles Catòliques va denunciar que impedir que dos alumnes puguen matricular-se en el col·legi concertat triat pels seus pares podria tenir “una repercussió important” per al centre educatiu.

En la resolució del Tribunal, els magistrats expliquen que “la Sala no ha de qualificar si és encertat o no en pro de la qualitat de l'ensenyament que la ràtio màxima siga reduïda (no se li faria difícil respondre a açò afirmativament)” i afig que “en aquest cas, la competència correspon al Consell de Ministres, autor d'una disposició administrativa de contingut bàsic, que no dóna motiu a l'alteració del màxim d'alumnes per unitat escolar”.

A més, la Sala contenciosa administrativa condemna en costes a la Generalitat Valenciana, que haurà de pagar 2.500 euros per les despeses del procés.

Rebutjat el recurs de la UCV 

El TSJCV sí dóna la raó a la Generalitat en la regulació de les beques, després de rebutjar el recurs de la Universitat Catòlica (UCV). Entén que la norma de la Conselleria no vulnera els drets a la igualtat i a la llibertat d'ensenyament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento