Comunitat Valenciana

Les tarifes de l'EMT de València es mantindran congelades en 2019

  • Títols com el bitllet senzill o el bonobús no veuran incrementats els seus preus per segon any consecutiu.
  • L'Ajuntament augmentarà un 4,5% la seua aportació a l'empresa, que tindrà un pressupost de 118 milions d'euros.
  • La companyia municipal comprarà 50 nous autobusos híbrids en 2019, que se sumaran als 48 ja previstos.
Nuevo autobús eléctrico de la EMT de València
Nuevo autobús eléctrico de la EMT de València
EUROPA PRESS - Archivo
Nuevo autobús eléctrico de la EMT de València

Els usuaris dels autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València no hauran de pagar més pels seus desplaçaments el pròxim any. Segons han anunciat fonts de la companyia municipal, els preus es mantindran congelats en 2019 per segon any consecutiu, de manera que títols com el bitllet senzill o el bonobús seguiran costant el mateix que en l'actualitat.

Aquesta és una de les mesures arreplegades en el projecte de pressupostos de l'empresa pública que es presentaran aquest divendres al consell d'administració. Els comptes preveuen una xifra total de 118,23 milions d'euros, dels quals 65,5 milions correspondran a l'aportació de l'Ajuntament de València, la qual cosa suposa un 4,5% més que en 2018.

Segons destaquen des de l'EMT, entre 2012 i 2015, amb "xicotetes variacions", l'aportació municipal es va situar entorn dels 55 milions d'euros, una situació que va canviar a partir de 2016, amb l'arribada del Govern de la Nau, que des de llavors ha incrementat la xifra un 19%.

"Nosaltres arribarem al Govern dient que anàvem a recuperar l'EMT per a la ciutadania i aquestes xifres ho demostren: hem passat d'anys d'incertesa amb una proposta d’ERO a tenir una empresa amb un pressupost de nou important i que esperem que millore si, per fi, podem rebre aqueixa aportació econòmica per part de l'estat que València es mereix", ha afirmat el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi.

En aquest sentit, l'edil ha afegit que el Consistori "ha fet els seus deures amb el transport públic i ara hauran de ser altres administracions les que demostren el seu compromís per aconseguir un millor servei".

Una altra de les novetats serà la progressió en la compra d'autobusos, que es durà a terme amb la inclusió d'una partida de 15 milions d'euros per a renovació de flota, que suposa més del 50% de l'apartat d'inversions. Amb aquests diners es compraran 50 nous vehicles de grandària estàndard de tecnologia híbrida, que se sumaran als 36 articulats l'arribada dels quals està prevista per a finals de l'actual exercici i a altres 12 busos que s'adquiriran amb el superàvit municipal i que es trauran a licitació en 2019. D'aquesta manera, durant el pròxim any s'incorporaran 98 vehicles a una flota formada per quasi 500 autobusos.

La major part d'aquesta inversió, afigen fonts de l'empresa, està destinada a la renovació d'una "flota molt antiga com a conseqüència dels cinc anys on el PP no va comprar autobusos" i que es nota ara en l’edat mitjana dels vehicles.

Despesa en personal i augment dels títols

La partida més important dels pressupostos és la destinada a personal, que arriba fins als 84,36 milions, producte de les millores de l'últim conveni col·lectiu i de les contractacions realitzades en els últims anys. En l'apartat dels ingressos, l'EMT preveu que la tendència dels anys recents continuarà, com ha succeït en els últims anys fruit de l'acceptació dels nous abonaments i de l'augment de les vendes de bitllet ordinari i del bonobús per la pujada del nombre d'usuaris que gasten aquests títols.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento