Comunitat Valenciana

Una doctora per la UV rep el Premi Nacional Aeca a la millor tesi de l'àrea d'Economia i ADE

  • La doctora Marta Suárez Varela-Maciá ha rebut ex aequo el premi AECA a la millor tesi en l'àrea d'Economia i Administració d'empreses. Es tracta del premi d'investigació AECA- Premi Reial Acadèmia de Doctors d'Espanya en la convocatòria de 2018.
Marta Suárez Varela-Maciá
Marta Suárez Varela-Maciá
UV
Marta Suárez Varela-Maciá

Marta va defendre la seua tesi doctoral el gener passat en el Programa de Doctorat d'Economia Industrial de la Universitat de València (UV), i va obtindre la qualificació d'excel·lent cum laude amb menció internacional. La tesi porta per títol 'Essays in Applied Microeconomics on Water Resources Management' i ha sigut dirigida pels professors del Departament d'Estructura Econòmica Andrés J. Picazo i Juan A. Máñez, assenyala la institució acadèmica en un comunicat.

La tesi doctoral aborda una sèrie d'aspectes relacionats amb la gestió dels recursos hídrics i la provisió del servei urbà d'aigua a Espanya. En primer lloc, s'analitza l'efecte i adequació de certes polítiques tarifàries orientades a promoure un ús eficient de l'aigua.

En segon lloc, s'estudia la influència de factors mediambientals, polítics i econòmics en els processos de fixació dels preus de l'aigua i la gobernanza en la provisió del servei. Finalment, s'aborda la problemàtica relativa a la valoració i millora de l'eficiència en la gestió del servici urbà d'aigua.

Les conclusions aconseguides en la tesi i les seues implicacions de política pública pretenen ser d'interés general per a una gran varietat d'entorns i contextos institucionals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento