Comunitat Valenciana

L'Avinguda de l'Oest de València serà un eix cívic i comercial

  • El projecte proposa que l'avinguda enllace amb la plaça de Bruges amb palmeres i vies per a vianants.
Plano de regeneración de la plaza Ciudad de Brujas de València
Plano de regeneración de la plaza Ciudad de Brujas de València
AJUNTAMENT DE VALÈNCIA
Plano de regeneración de la plaza Ciudad de Brujas de València

L'Ajuntament de València ja ha rebut el projecte per a la Regeneració Urbana de l'Entorn de la Plaça de Ciutat de Bruges, Llotja, Mercat Central i Sants Joans, una proposta que va resultar guanyadora del concurs públic que es va celebrar per a reordenar urbanísticament aquesta zona emblemàtica del centre històric de la ciutat.

En un comunicat enviat pel Consistori, el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, ha explicat que “es van a iniciar els tràmits perquè els diferents serveis de l'Ajuntament informen el projecte per a la seua posterior aprovació, i poder així començar el procés de licitació de l'obra”.

Segons la proposta guanyadora del concurs, “les diferents façanes del mercat condueixen a espais públics totalment inconnexos. La proposta treballa la relació entre tots els espais que componen l'entorn del Mercat Central”, assegura Sarrià. Respecte als enclavaments sobre els quals es treballarà, es pretén retornar a l'Avinguda de l'Oest “el caràcter d'espai públic com a eix cívic i comercial”, amb la incorporació de palmeres i una transició fins a la Plaça de la Ciutat de Bruges amb paviments per als vianants que pacifiquen el trànsit.

A més, el projecte proposa la recuperació de l'escala de l'antiga plaça del Cementeri de Sant Joan amb un joc de plànols del paviment i una graderia que pot emprar-se per a diferents funcions. Quant a Les Covetes, s'adequarà el seu entorn per a transformar-les en un “espai de trobada”, el mateix ocorrerà en la Plaça de Ciutat de Bruges i l'antiga plaça de Cementeri de Sant Joan.

L'objectiu és que l'espai siga d'ús prioritari per a vianants, per la qual cosa s'ha proposat col·locar la parada de bus de la Plaça de la Ciutat de Bruges sota la pèrgola que cobreix l'eixida d'ascensors de l'aparcament. També es pretén distribuir grups d'aparcaments de bicis en el perímetre de tot l'àmbit.

“La millora de l'accessibilitat és un dels objectius de la iniciativa, que pretén crear un espai públic pensat per al vianant”, assegura Vicent Sarrià. El termini d'execució estimat és de dotze mesos, la superfície sobre la qual es treballa és de 20.660 m2 i el pressupost d'execució és de 4.545.200 euros.

Demanen un muntacàrregues en l'aparcament

Les obres de l'aparcament de la plaça Ciutat de Bruges acabaran el pròxim 7 de desembre i en el projecte original manca d'un muntacàrregues que permeta que la primera planta de soterrani siga un espai de càrrega i descàrrega. Per açò, la regidoria de Mobilitat va acordar amb representants del Mercat Central i de l'associació de Comerciants del Centre Històric estudiar una alternativa, que podria passar per substituir un dels quatre ascensors destinats als usuaris per aquest tipus de plataforma per a traslladar les mercaderies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento