Comunitat Valenciana

L'Hospital de Dénia (Alacant) reconstrueix la llengua a un pacient utilitzant una pelleranca de la cuixa

  • Els equips de Cirurgia Plàstica i Otorrinolaringologia de l'Hospital de Dénia (Alacant) han dut a terme la reconstrucció de llengua en un pacient al que mitjançant aquesta intervenció se li ha retornat la capacitat de deglutir i de vocalitzar, segons ha informat aquest centre sanitari en un comunicat. La cirurgia mitjançant la qual es va dur a terme aquesta reconstrucció es va perllongar durant dotze hores.
Equip que ha realitzat la intervenció
Equip que ha realitzat la intervenció
HOSPITAL DE DÉNIA
Equip que ha realitzat la intervenció

Els doctors José Mallent, cirurgià plàstic, i José Manuel Colio, cap d'otorrinolaringologia del Departament de Salut de Dénia, han explicat que la intervenció va ser "molt complexa" perquè es tractava de retornar funcionalitat a un teixit prèviament irradiat, ja que el pacient havia sigut sotmès amb anterioritat a tractaments de radioteràpia.

L'operació va consistir a extirpar i posteriorment reconstruir la mitat dreta de la llengua, afectada per un tumor espinocel·lular. Per a açò es va implantar una pelleranca composta de diversos teixits -pell, teixit gras, fàscia i múscul, ha precisat l'hospital- procedent de la cara anterolateral de la cuixa del propi pacient.

Durant la cirurgia els equips mèdics van haver de dissecar i reconectar artèries i venes amb l'objectiu, "no només de reconstruir la zona afectada, sinó també de retornar-li funcionalitat a la mateixa", ha detallat el centre sanitari, que ha explicat que el tipus de pelleranca utilitzat "està especialment indicat per a la reconstrucció de parts blanes de xicoteta i mitjana grandària al capdavant i coll sense deixar a penes seqüeles en la zona donant".

TUMOR DE LLENGUA

L'Hospital de Dénia ha comentat que els tumors malignes de llengua són una patologia freqüent amb alt grau de morbiditat i mortalitat i ha detallat que el seu tractament requereix maneig quirúrgic i sistèmic oncològic, amb la respectiva reconstrucció.

Així mateix, el centre sanitari ha destacat que l'objectiu d'aquestes intervencions és "aconseguir una adequada qualitat de vida", tenint en compte "la funció primordial de la llengua durant l'alimentació, la comunicació, la interacció social i laboral".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento