Puig destaca que l'acord per als PGE "allibera" part dels recursos de la Comunitat i permet "guanyar finançament"
Puig destaca que l'acord per als PGE "allibera" part dels recursos de la Comunitat i permet "guanyar finançament" GVA

El cap del Consell ha realitzat aquestes declaracions després de visitar les àrees de producció de gaspatxo, orxata i d'envasament de la planta que el Grup García Carrión posseïx a Sogorb, en ser preguntat pel pla pressupostari que l'Executiu central ha enviat aquest mateix dilluns a Brussel·les.

Puig creu que "és molt important per a Espanya que hi haja un pressupost" i "que a més tinga tota la mirada social possible". "En el cas de la Comunitat, -ha remarcat- seria molt important que alguns dels compromisos que estan en eixe preacord firmat entre el Govern i Podem servisquen per a alliberar una part dels nostres recursos i per tant guanyar en finançament".

Si finalment l'Estat assumeix el finançament de la Llei de Dependència i altres mesures de caràcter social com el copagament, ha exemplificat, això "ens permetrà amb els nostres recursos poder avançar en altres sectors que no hem pogut fer-ho durant aquest temps".

Al seu juí, aquesta és "una bona oportunitat" per a tindre "almenys" uns pressupostos en 2019 i açò "també donaria més estabilitat al conjunt de les CCAA", ja que "permetria planificar" davant "problemes greus" que s'amenacen l'economia, com el proteccionisme del president d'EUA, Donald Trump o la pujada del de preus del petroli, ha exemplificat.

"Crec que que la política ha d'ajudar l'economia perquè és la manera de crear ocupació, que és la gran responsabilitat que ha de tindre qualsevol governant", ha apuntat. A més, Puig ha assenyalat que és important que hi haja "estabilitat" després de "massa anys en el Govern d'Espanya d'inestabilitat".

Consulta aquí más noticias de València.