Comunitat Valenciana

Sanitat anuncia que el servici de televisió serà gratuït en tots els hospitals valencians

  • La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública estudia convertir en gratuït el servici de televisió en tots els hospitals de la Comunitat Valenciana, que actualment té un cost aproximat de quatre euros diaris per als pacients i està gestionat per empreses concessionàries.
Imatge d'arxiu del televisor d'un hospital
Imatge d'arxiu del televisor d'un hospital
ARCHIVO/JUNTA
Imatge d'arxiu del televisor d'un hospital

El cost estimat d'aquesta mesura rondaria els 1,2 milions d'euros anuals per als 20 departaments de salut de gestió directa, mentre que l'estalvi mitjà per als pacients ingressats seria de 24 euros, detalla el departament en un comunicat.

Aquesta mesura s'emmarca dins del pla de dignificació i humanització de les infraestructures sanitàries, amb l'objectiu d'aconseguir "el major benestar de l'usuari de la sanitat pública, i la universalització del servici, públic i gratuït", ha destacat la consellera, Ana Barceló.

En concret, el pròxim mes de febrer està prevista la finalització del contracte 352/2007, corresponent a la instal·lació i explotació del servici de telefonia pública, internet i televisió en els hospitals valencians.

Una vegada finalitzat, la prestació del servici es durà a terme de forma gratuïta, amb el que el manteniment de les televisions correrà per compte de la Conselleria, per a açò prepararà les mesures necessàries.

Els pacients no tindran així que pagar el servici de televisió quan estiguen ingressats. Sobre la base d'una estada mitjana de sis dies, suposaria un estalvi mitjà de 24 euros per estada hospitalària. Les tarifes que els usuaris pagaven de mitjana a les empreses adjudicatàries ronden els 60 euros al mes: un poc menys de quatre euros al dia, 17 euros a la setmana i 30 la quinzena.

Segons els càlculs de Sanitat, convertir el servici en gratuït suposaria un cost per a les arques públiques proper als 1,2 milions per als 20 departaments de salut de gestió directa (7.400 llits), obtingut a partir d'un cost unitari de l'equip de 300 euros més els costos de reposició, amortització i el manteniment necessari.

L'objectiu de Sanitat "no només és fer més suportable l'estada del pacient, sinó també reconéixer la preocupació global pel seu benestar i universalitzar tots els servicis, tant sanitaris com complementaris de l'estada, acabant amb qualsevol necessitat de copagament per part de l'usuari", ha emfatitzat la consellera.

ACCÉS A INTERNET

Al costat de la mesura, la Conselleria treballa en una ampliació de la xarxa sense fil per a oferir també accés a internet des de dispositius de pacients i visitants.

Açò inclou la possibilitat d'utilitzar el servici de connexió a internet gratuït oferit per Sanitat, amb algunes limitacions: només es contempla un nombre màxim de connexions simultànies de pacients en cada punt d'accés.

L'ample de banda de la connexió a internet dedicat a tràfic de navegació per al ciutadà estarà anualment a un màxim d'un 3%, ja que la prioritat és proveir servici d'accés a xarxa d'ús professional.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento