Comunitat Valenciana

Compromís celebra l'"èxit" del 9 d'Octubre però manté que Fulgencio comparega en el Senat

  • El portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet, ha celebrat l'"èxit de la ciutadania" en els actes del 9 d'Octubre però ha anunciat que mantindran la petició de compareixença en la Cambra alta del delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio, després de l'autorització de "fins a huit manifestacions d'ideologies tan dispars tan poc espaiades tant físicament com temporalment i una d'elles fora de termini".
Agents de Policia desplegats pel 9 d'Octubre
Agents de Policia desplegats pel 9 d'Octubre
EUROPA PRESS
Agents de Policia desplegats pel 9 d'Octubre

En un comunicat, Mulet ha destacat que els valencians "van poder manifestar-se i discórrer pels carrers d'una forma més normalitzada malgrat la presència de grups ultra que van amenaçar la llibertat d'expressió i dels desvergonyiments d'altres formacions polítiques que es van desvincular de forma lamentable de la manifestació, equiparant-la a alguna cosa radical".

No obstant açò, mantindrà la compareixença sol·licitada en el Senat del delegat en considerar que és "pertinent i necessària". No dubta, a més, "que aquesta petició de compareixença realitzada per Compromís i la pressió política després de conéixer-se que havia autoritzat fins a huit manifestacions d'ideologies tan dispars tan poc espaiades tant físicament com temporalment i una d'elles fora de termini, va comportar que ahir pels carrers de València es veren quasi dos mil agents durant tot el dia".

La coalició lamenta que, a més, les declaracions de Fulgencio sobre les autoritzacions a tantes manifestacions de grups ultra i l'actitud del PSOE "infongueren temor a les persones que es manifesten anualment" però "a pesar d'açò la convocatòria va ser un èxit i la gent va eixir al carrer a dir no al feixisme i sí als drets del poble valencià, la qual cosa demostra la connivència de l'anterior Govern que va permetre impunitat als ultres".

Per a Compromís "és necessari millorar els criteris davant aquesta classe de cites i que l'exercici d'aquests drets puga desenvolupar-se sense incidents" perquè aspira al fet que "la policia algun dia no siga necessària i que la gent es puga manifestar amb tranquil·litat per València amb un operatiu mínim i no tan costós com ahir".

Mulet ha celebrat que no es donaren greus problemes encara que ha preguntat al Govern "quines mesures pensa prendre amb grupuscles que actuen a plaer amb impunitat, agredint o realitzant escarnis".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento