Comunitat Valenciana

La Policia realitza 148 identificacions i deté a una persona el 9 d'Octubre

  • La persona detinguda estava en crida i cerca per fets previs, pel que va ingressar a la presó.
  • Fulgencio assegura que en el dispositiu desplegat van treballar 950 efectius al matí i més de 900 a la vesprada.
Despliegue policial en València por el 9 d'Octubre
Despliegue policial en València por el 9 d'Octubre
EUROPA PRESS
Despliegue policial en València por el 9 d'Octubre

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, va informar que al llarg de la jornada del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, es van realitzar 148 identificacions i cursat 58 actes per infracció a la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana 4/2015.

Es dóna la circumstància que un dels identificats estava en crida i cerca per fets previs, per la qual cosa fou detingut i va ingressar a la presó.

Fulgencio va detallar, a través d'un comunicat, que en el dispositiu desplegat van treballar 950 efectius al matí i més de 900 a la vesprada.

La jornada es va tancar amb l'actuació dels agents del Cos Nacional de Policia en la contenció de "grups minoritaris" que intentaven alterar el lliure desenvolupament de la manifestació de la Comissió 9 d'Octubre.

Per la vesprada, integrants de grups d’ultradreta van protagonitzar moments de tensió que foren continguts per la forta presència policial desplegada en la capital del Túria.

Un contundent cordó d'agents va envoltar en una part de la Plaça de Sant Agustín a diverses persones que portaven banderes d'Espanya i realitzaren la salutació nazi, a més de cridar consignes d'aquesta ideologia, cantar 'Cara al Sol' i llançar gas que va afectar a agents i a un grup de periodistes.

El representant de l'Executiu central va destacar la labor de la Policia, que "ha aconseguit revertir les situacions viscudes el 9 d'Octubre de 2017", en referència als altercats violents protagonitzats per ultres l'any passat i pels quals hi ha diversos investigats judicialment.

"Sense incidents destacables"

Les dues primeres manifestacions previstes per a la jornada, la convocada per l’Asociació del Regne de València de Gais i Lesbianes, Transexuals i Bisesuals i la de la Comissió 9 d'Octubre i COS, van discórrer sobre els horaris previstos "i sense incidents destacables", subratllen des de la Delegació.

Pel que fa a les dues últimes, la de Avant i Mi Tierra CV, van agrupar horari i recorregut, sense incidències, apunten.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento