Comunitat Valenciana

9 d'Oct.- Mata (PSPV) creu que Fulgencio "actuaria malament" si haguera prohibit algunes de les manifestacions

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)

El síndic del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, ha considerat que el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, "actuaria malament" la seua haguera prohibit algunes de les manifestacions que hi ha convocades per a la vesprada d'aquest dimarts 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, ja que ha recordat que la Constitució "garanteix la llibertat d'expressió i el dret de concentració, reunió i associació".

Així ho ha indicat Mata als mitjans de comunicació, abans de la Junta de Síndics, preguntat per si "ha actuat bé" Fulgencio en autoritzar diverses manifestacions per a la vesprada d'aquest dimarts.

Sobre aquest tema, el síndic del PSPV ha assegurat que el delegat "actuaria malament si prohibira manifestacions" ja que ha assenyalat que la Constitució, "de la qual tant s'omplin la boca", "garanteix la llibertat d'expressió, i el dret de concentració, reunió i associació". "Visca la llibertat i esperem que el delegat del Govern el que faça siga controlar perquè això no es pervertisca i hi haja incidents", ha subratllat.

No obstant açò el secretari general i síndic de Podem, Antonio Estañ, ha admès no haver entès les "decisions" de la Delegació del Govern que, al seu juí, "s'està jugant la seua credibilitat" i "que es puguen produir una sèrie d'altercats que poden enterbolir un dia que és dels valencians".

"Vist el que vivim l'any passat i que alguns pareixen voler tornar a repetir s'han pres algunes decisions que no entenem i anem a esperar al fet que es donen explicacions", ha assenyalat. En aquest sentit, ha explicat que s'han acceptat "algunes manifestacions que dins del termini i en la forma escaient no corresponia", per la qual cosa el repte és "no repetir les lamentables imatges de l'any passat".

Per la seua banda, la presidenta i portaveu del PPCV, Isabel Bonig, ha eludit valorar la decisió de Fulgencio perquè "si han sigut autoritzades és perquè compleixen amb els requisits legals", ha considerat. "Jo faig una crida als valencians al fet que isquen amb total tranquil·litat i de forma pacifica a defendre l'ànima espanyola i valenciana que té aquesta terra", ha reivindicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento