Comunitat Valenciana

9 d'Oct.- Ribó anima a celebrar la "diversitat" en un dia de festa per a "oblidar comportaments d'altres anys"

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha subratllat aquest dilluns que el 9 d'Octubre és un dia de "festa" i espera que aquest dimarts "la gent puga gaudir de la Processó Cívica d'una manera clara, que puguen vindre les famílies amb xiquets i oblidem determinats comportaments d'altres anys", perquè "cadascun pot opinar el que vullga però ha de respectar la resta".
Joan Ribó
Joan Ribó
EUROPA PRESS
Joan Ribó

"Ser valencià vol dir dos coses: ser gent diversa que estima la diversitat, diferents però alhora tots valencians, que estimem la nostra terra, la nostra ciutat; i ser valencià també vol dir persones que reivindiquem davant l'estat i la Unió Europea una sèrie d'elements que són imprescindibles perquè continuem desenvolupant-nos", ha remarcat després de participar en el trasllat de la Reial Senyera des del Museu Històric de la Ciutat al Saló de Cristall de l'Ajuntament, on s'exposarà, amb motiu del 9 d'Octubre, fins a les 21.00 hores d'aquest dilluns.

El primer edil ha insistit que València és una "ciutat que aposta per la diversitat, feta de gent molt diversa". Sota aquesta perspectiva, s'ha referit a la manifestació celebrada aquest diumenge en el centre de la ciutat en defensa del Corredor Cantàbric-Mediterrani. "Recordava els milers i milers de valencians que van vindre per aquesta via a treballar a Sagunt, que són una mostra més d'aquesta València que es va fer molt gran fa uns anys i que és fruit de persones que han nascut fora i també de persones que han nascut ací", ha assenyalat.

Per a l'alcalde, s'ha de fer una "aposta molt clara per la diversitat i dir una cosa que sempre hem dit des de l'esquerra i des del progressisme: "Valencià i valenciana és tot aquell que viu, treballa i estima aquesta ciutat, aquest país".

A més, ha posat l'accent que hi ha "una sèrie de coses" que els valencians "estem exigint". Així, s'ha referit, entre altres qüestions, a la bona connexió ferroviària amb Aragó; al Parc Central, "que dura massa anys i que ja s'ha d'avançar d'una manera decidida"; al "soterrament de les vies en la zona del riu fins a l'eixida del PAI del Grau" o al fet que l'"Empresa Municipal de Transport (EMT), el transport públic, estiga subvencionat en condicions semblants a com està subvencionat en les grans ciutats".

"RESPECTAR LA RESTA"

Respecte a la programació d'aquest dimarts, Dia de la Comunitat Valenciana, ha indicat que és una jornada de 9 d'Octubre "un poc clàssica", encara que ha destacat la presència en l'acte institucional del president del Govern Pedro Sánchez, que considera una "bona notícia" perquè "d'alguna manera ressalta que València té un pes".

També s'ha referit a les manifestacions convocades en el centre de la ciutat durant la vesprada i a la Processó Cívica. "És una programació d'un dia que volem que siga de festa, i jo vull d'una manera rotunda que la gent puga gaudir de la Processó Cívica d'una manera clara, que puguen vindre les famílies amb els xiquets, que ens oblidem de determinats comportaments d'altres anys, cadascun pot opinar el que vullga, però ha de respectar la resta". "La programació és la de tots els anys, amb l'esperança, la confiança i la decidida voluntat que siga una festa de tots els valencians", ha conclòs.

"PROCESSÓ CÍVICA, NO INCÍVICA"

Per la seua banda, la primera tinent d'alcalde, Sandra Gómez, ha manifestat l'"orgull com a valenciana" que suposa el que enguany siga ella l'encarregada de portar la Senyera durant la Processó Cívica. Per a Gómez, el 9 d'Octubre "ha de servir per a reivindicar el que som els valencians, el que hem fet i el que som capaços de fer en el futur".

A més, és una festivitat per a "reivindicar la identitat valenciana, la nostra cultura i les nostres tradicions, un dia que ha de servir d'agermanament amb independència del que cadascun pense, dels principis i valors que cadascun defenga".

D'altra banda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, preguntat per les previsions sobre la quantitat de persones que s'acostarà al Saló de Cristall a veure la Senyera durant la jornada, ha ressaltat que "cada any és més la gent que vé" i que en 2017, "fins i tot sent pont per a molts valencians, es van superar les xifres de l'any anterior", per la qual cosa espera que aquest dilluns també es torne a incrementar el nombre de visitants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento