Comunitat Valenciana

Valenciaport genera prop de 39.000 ocupacions, el 2,09% de la Comunitat

  • Va generar en 2016 un impacte de 2.500 milions d'euros de Valor Afegit Brut, el 2,39% del PIB valencià.
  • L'Autoritat Portuària de València ha presentat un estudi sobre el seu impacte econòmic elaborat per la UPV.
Contenidors Port de València
Contenidors Port de València
VALENCIAPORT - Archivo
Contenidors Port de València

L'Autoritat Portuària de València (APV) va generar un total de 38.866 ocupacions directes i indirectes al llarg de 2016, la qual cosa representa el 2,09% dels llocs de treball de la Comunitat Valenciana.

En Valenciaport van treballar 7.303 persones, entre operaris i prestadors de servicis, mentre els seus ports de Sagunt, València i Gandia van propiciar la creació de 31.563 llocs de treball addicionals a causa del seu impacte directe, indirecte i induït.

Per sectors, el principal efecte va ser en empreses dedicades al transport i a les comunicacions, amb 10.700 ocupacions, encara que el seu impacte va beneficiar totes les branques de l'economia.

Així ho revela l'estudi 'Impacte Econòmic dels ports de l'Autoritat Portuària de València en 2016', elaborat per la Universitat Politècnica de València (UPV), i presentat aquest dijous pel president de l'APV, Aurelio Martínez, en un acte al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, i representants de la comunitat portuària.

L'informe destaca que els seus tres ports de Sagunt, València i Gandia van generar un impacte en l'economia valenciana i en la seua 'hinterland' -àrea d'influència- de 2.500 milions d'euros de Valor Afegit Brut, la qual cosa equival al 2,39% del Producte Interior Brut de la Comunitat.

La xifra suma els 683 milions generats per l'activitat inicial de Valenciaport i l'impacte que la seua activitat genera en les empreses de la comunitat portuària, que ascendeix a 1.817 milions d'euros, entre directe, indirecte i induït.

Per sectors econòmics, el major impacte va ser en el sector del transport i comunicacions, amb 649 milions; immobiliari i servicis a empreses, amb 325 milions; i altres sectors públics, amb 219 milions.

Quant als salaris, l'activitat generada per Valenciaport va fer possible que es distribuïren 1.243 milions d'euros, un 2,62% de les rendes de la Comunitat Valenciana i amb "una remuneració clarament superior a la mitjana", ha subratllat Aurelio Martínez.

Beneficis empresarials i ingressos fiscals

A més, les empreses relacionades amb l'activitat portuària desenvolupada per Valenciaport van obtindre uns beneficis empresarials de 1.076 milions d'euros en 2016, el 2,15% del total autonòmic. D'aquesta manera, per cada euro de benefici empresarial originat inicialment per Valenciaport, les empreses que treballen de manera directa o indirecta per als ports de l'APV van generar dos euros més.

Pel que fa als ingressos fiscals, l'estudi apunta que les arques públiques van ingressar en 2016 un total de 181 milions d'euros per les activitats econòmiques vinculades a Valenciaport, dels quals 99 milions d'euros van ser generats de manera directa, 25 milions de manera indirecta i 69 milions de forma induïda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento