Comunitat Valenciana

Vivenda, escoles 0-3, pimes o turisme, algunes de les prioritats de Podem de cara als pressupostos

  • VALÈNCIA, 4 (EUROPA PRESS)
Estañ en el debat
Estañ en el debat
TWITTER PODEM
Estañ en el debat

Ampliar el parc de vivenda pública, consolidar l'oferta pública educativa de 0 a 3 anys, diners per a lluitar contra l'intrusisme laboral o garantir la seguretat laboral de les 'kellys', així com l'impuls de les pimes són algunes de les qüestions que Podem va a plantejar al Consell de cara a la negociació dels Pressupostos de la Generalitat de 2019, perquè "puguen millorar la vida dels valencians" i no siguen simplement "de trànsit".

Així ho ha explicat el portaveu d'Economia de Podem en Les Corts, David Torres, que ha indicat que aquest mateix dijous arrancaran els contactes amb la Conselleria d'Hisenda i ha apuntat que algunes "declaracions o intencions" els donen que pensar que "possiblement el Consell estiga pensant ja l'any electoral i aquests pressupostos no arrepleguen el necessari per a canviar la vida de les persones".

Per açò, ha avançat que Podem estarà "vigilant, com sempre, especialment amb el PSPV" i no vol que aquests comptes "estiguen pensant ja a intentar acontentar a tots i que al final no arriben on haurien d'arribar".

Preguntat per si reivindicaran de nou qüestions com la taxa turística, la taxa sobre productes ensucrats o l'SDDR, per exemple, ha instat a esperar a veure el que presenta el Consell encara que ha indicat que quan comencen a veure els números "moltes d'aquestes qüestions segurament isquen".

PRIORITATS ECONÒMIQUES

Respecte a les prioritats econòmiques que Podem posarà sobre la taula, David Torres ha explicat que "toquen aspectes tan essencials com els sectors productius i el turisme", que compta amb la Llei de Turisme des de juny però necessita una dotació econòmica per a desenvolupar qüestions com "la lluita contra l'intrusisme, millorar la vida dels treballadors del sector o que els ajuntaments puguen adaptar el seu municipi a la llei", a més de lluitar contra la "violació de la seguretat laboral que pateixen alguns col·lectius com les kellys'".

Així mateix, ha assenyalat que "durant aquests anys encara que les pimes representen el 96% del teixit empresarial possiblement no s'ha fet tot el possible perquè pogueren fer un pas endavant i millorar l'economia", per la qual cosa insistiran en polítiques d'impuls, que puguen ampliar-se i internacionalitzar-se.

MESURES SOCIALS

La secretària de Programes i Polítiques Públiques de Podem, Rocío Segura, ha explicat per la seua banda les iniciatives socials que reclamaran en els comptes. La idea, ha dit, és "donar continuïtat a les partides que es van aconseguir consolidar l'exercici anterior" i que es materialitzen "en el dia a dia de la gent".

Una qüestió "fonamental" en la qual seguiran posant l'accent és en l'accés a la vivenda, que és "un problema endèmic al que no s'estan aportant solucions". Per açò, presentaran una sèrie de propostes per a un pla estratègic de vivenda.

Ha lamentat que "no s'han executat els 15 milions que l'any passat es van conformar com a partida pressupostària per a ampliar el parc públic de vivenda" i enguany tocaria incloure altres 30, als quals caldrà sumar la xifra no executada.

En educació, ha prosseguit la responsable de Podem, "són una prioritat les escoles infantils de 0-3" després d'aconseguir l'any passat "consolidar" l'etapa de 2 a 3 anys o l'augment de les beques de la Generalitat i en sanitat demanaran que "s'acabe amb el copagament i es milloren les qüestions en atenció primària".

Preguntada sobre si tenen quantificades les mesures que proposen, ha indicat que algunes sí -calculen uns 18 milions per a les escoles de 0-3-, però en altres abans hauran de reunir-se amb les conselleries corresponents per a determinar "una quantia lògica i que entre dins dels criteris de realitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento