Comunitat Valenciana

Ribó destaca el paper de la Universitat Popular en l'accés a l'educació

  • L’alcalde inaugura el nou curs en el centre de la malva-rosa, que ofereix més de 734 places d’educació contínua.
  • L’objectiu de l’Ajuntament és que estiguen oberts perquè la ciutadania desenvolupe qualsevol tipus d'activitat.
Joan Ribó visita la UP
Joan Ribó visita la UP
AJUNTAMENT VALÈNCIA
Joan Ribó visita la UP

L'alcalde de València, Joan Ribó, va participar aquest dimarts en l’obertura del nou curs de la Universitat Popular. El primer edil va destacar en la seua visita que el Govern de la Nau "treballa per a impulsar la Universitat Popular, un projecte "nascut a l'empara de Blasco Ibáñez i recuperat per l'Ajuntament, perquè tothom puga accedir a l'educació".

"Volem arribar a tots els sectors de la població i fer una tasca de promoció sociocultural en tots els barris", va afegir en recordar alguns dels centres nous com per exemple el del Cabanyal o el d'Aiora.

Ribó va visitar la Universitat Popular de la Malva-rosa, un centre situat en l'històric Col·legi Públic Maria Carbonell que enguany ofereix més de 734 places d'educació contínua per la ciutadania i és "permeable a la vida d'aquest barri".

Acompanyat de la vicepresidenta de la Universitat Popular i regidora de Polítiques d'Igualtat, Isabel Lozano, Joan Ribó va recòrrer aquest centre per a conèixer-lo i va saludar tant als 13 responsables de la formació com les persones matriculades en les diferents activitats i tallers, "que es desenvolupen amb la finalitat de promoure la participació social i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania", ha dit.

Per la seua banda, Isabel Lozano va concretar que el centre de la Universitat Popular de la Malva-rosa "és un exemple de connexió amb les xarxes socials dels barris". De fet, va informar de l'acord signat entre la Universitat Popular de València i l'Associació de Veïns, veïnes, amics i amigues de la Malva-rosa, amb qui es treballa des de 2015, "per al desenvolupament d'accions conjuntes dirigides a promoure la participació social en aquest barri, mitjançant activitats, culturals i educatives en l'àmbit veïnal, així com per a permetre-li l'ús d'alguns espais".

Aquest centre també acull les activitats continuades de diverses entitats del teixit social del barri: El grup de teatre del Grup de Dones de la Malva, un taller de ball flamenc amb alumnat pertanyent a minories ètniques i en situació d'exclusió social organitzat pel Col·legi Públic Santiago Apòstol, i altres formatives enquadrades en el programa 'Esperança mediterrània', promogut per l'Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere.

En fer un recorregut pel centre, Joan Ribo, que va voler conèixer de primera mà les inquietuds i suggeriments de l'alumnat d'aquest centre de la Universitat Popular,v comprovar algunes de les funcions que es desenvolupen com per exemple la ruptura de la bretxa digital, una tasca que es duu a terme en un aula, on reben classe en diferent horari un total de quatre grups.

Formació bàsica i general

Quant a l'activitat de la Universitat Popular de la Malva-rosa, des de la corporació municipal subratllen que, com en anteriors cursos, s'ofereixen classes de formació bàsica i general. La ciutadania també pot rebre nocions d'anglés i valencià, així com d'activitats relacionades amb l'art, la música, i l'expressió i salut corporal.

Segons el coordinador del centre, Sergio Beltrán, una de les matèries més sol·licitades ha sigut la informàtica. I amb caràcter innovador s'ha programat pintura i artesania, i tallers monogràfics d'una durada inferior com per exemple el modelatge de l'escultura amb fang.

Durant el passat curs 2017-2018, dins del Programa 'Coordenades' es van realitzar diferents tallers i un curs de preparació per a l'obtenció del Certificat de coneixements de valencià de Nivell A1, en col·laboració amb el Gabinet de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de València.

A més, arran de la nova oferta de cessió d'espais, aquest centre ha acollit l'acte #promoure per a associacions o entitats públiques i ha sigut seu per al procés participatiu DecidimVLC per a la votació presencial.

A més de tota aquesta activitat, tal com van reiterar Joan Ribó i Isabel Lozano, la voluntat és "que els centres de la UP siguen permeables a la vida dels barris i que els 30 que hi ha estiguen oberts perquè la ciutadania desenvolupe qualsevol tipus d'activitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento