Comunitat Valenciana

Un catedràtic de la UPV, vicepresident de la International Water Association

  • L'entitat és l'organisme de referència mundial per a la gestió òptima de l'aigua.
  • Enrique Cabrera ha centrat els seus estudis en la hidràulica urbana i la gestió de l'aigua a les ciutats.
  • El creixement de la població mundial comporta uns reptes majúsculs per a facilitar l'accés a aigua neta, assegura.
Enrique Cabrera
Enrique Cabrera
UPV
Enrique Cabrera

El catedràtic i investigador de la Universitat Politècnica de València (UPV) Enrique Cabrera ha sigut nomenat vicepresident de la International Water Association (IWA), associació de referència mundial de l'àmbit -està present a 130 països- que fomenta la gestió òptima de l'aigua i els recursos hídrics del planeta.

Durant la seua dilatada trajectòria, el professor Cabrera ha centrat els seus estudis en la hidràulica urbana i la gestió de l'aigua a les ciutats. Consultor, formador i especialista en el sector per a diverses entitats de prestigi, Cabrera forma part del Consell de Direcció de la IWA des del 2012, i un any després, el 2013, es va fer càrrec de la presidència de l'editorial de la institució, IWA Publishing. Ara, fa un pas més convertint-se en vicepresident, destaca la institució acadèmica a través d'un comunicat.

Segons apunta Cabrera, el gran creixement de la població mundial, sobretot als països més pobres, comporta uns reptes majúsculs per a poder facilitar l'accés a aigua neta i sanejament a milers de persones i així poder complir l'objectiu de desenvolupament sostenible nº6 de Nacions Unides. "Als països més rics, i especialment a Espanya, el canvi climàtic ens obligarà a fer un ús molt més eficient de l'aigua, i per a açò hem de millorar molt l'estat de les nostres infraestructures urbanes i la gestió dels servicis d'aigua i sanejament", apunta.

El catedràtic assenyala, a més, que la IWA es troba en una posició única per a poder ajudar els professionals de l'aigua a tot el món a aconseguir aquests reptes, facilitant-los l'accés a coneixements d'avantguarda, i oferint-los l'oportunitat de relacionar-se i treballar conjuntament i continuar el seu aprenentatge al llarg de la vida. "Estic desitjant contribuir a les línies marcades per la nostra presidenta Diane D'Arras i el Consell per a reforçar la posició de la IWA com l'organització internacional líder en el món de l'aigua", afig.

El nomenament de Cabrera com a vicepresident va tindre lloc el marc de l'IWA World Water Congress & Exhibition 2018, celebrat a Tòquio. El congrés, que analitza cada edició els aspectes de major interés per a la regió que l'acull, va comptar amb més de 9.000 assistents i 1.000 presentacions relacionades amb la sostenibilitat, les megaciutats i la innovació en la gestió dels servicis d'aigua i sanejament, entre altres temes relacionats.

Reduir, reutilitzar i reposar

La IWA té com a objectiu la seua particular "3R: reduir, reutilitzar i reposar". Per a l'associació, aquesta és la clau per a una correcta utilització de l'aigua a nivell global. Amb aquesta premissa, els 10.000 professionals pertanyents a l'organisme desenvolupen i comparteixen solucions en esdeveniments com el World Water Congress & Exhibition, així com en nombroses publicacions d'investigació, que tenen com a objectiu expandir i divulgar el seu missatge.

Actualment, el treball de la IWA s'estructura entorn de tres grans línies d'actuació o programes principals: les Conques Hidrogràfiques del Futur, les Ciutats del Futur, i els Servicis d'Aigua i Sanejament. A més, els seus membres s'agrupen en més de 50 grups especialistes que aborden diferents àmbits del tractament, gestió i depuració de l'aigua, difonent el seu treball a través de conferències i publicacions científiques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento