Comunitat Valenciana

La Infanta Elena diu que la societat cada vegada és "més conscient" dels riscos que afecten la seua seguretat

  • La Infanta Elena ha inaugurat aquest dilluns el I Congrés Internacional de Riscos i Emergències a Castelló, on ha destacat que aquests temes "preocupen i sensibilitzen" a tota la societat perquè "cada vegada més és més conscient dels riscos que afecten de manera determinant a la seua seguretat personal i els seus béns".
La Infanta Elena en l'I Congrés Internacional de Riscos a Castelló
La Infanta Elena en l'I Congrés Internacional de Riscos a Castelló
TWITTER JAVIER MOLINER
La Infanta Elena en l'I Congrés Internacional de Riscos a Castelló

Així, la també directora de Projectes de la Fundació Mapfre ha subratllat en el saló d'actes de la Diputació que els ciutadans demanden la màxima coordinació entre els organismes i entitats, tant públics com a privats, que participen en la seua prevenció, gestió i intervenció.

La infanta ha assenyalat l'"estreta relació que ens uneix en matèria de prevenció" perquè "estem convençuts que la sensibilització i la divulgació de coneixements és imprescindible, sobretot per a avançar en qualsevol dels àmbits de la prevenció d'accidents".

A més, ha mostrat el seu agraïment a la Diputació pel "gran acolliment i participació" en aquest congrés, al costat de moltes altres entitats d'emergències nacionals i internacionals "que heu pogut recolzar des d'un primer moment aquesta iniciativa i, per descomptat, a la Universitat Jaume I".

Tot açò és un "clar exemple" de la col·laboració estreta entre els poders públics, la iniciativa privada i la societat civil, segons la destacat la infanta Elena.

"EL MILLOR FÒRUM DE CONEIXEMENT"

Per la seua banda, el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha indicat que aquest congrés és "el millor fòrum de coneixement i experiències compartides en matèria d'emergències", i ha explicat que l'aposta de realitzar-ho a Castelló respon la diversitat de la província, "la qual necessita un serveis d'emergències davant qualsevol risc per a garantir la seguretat dels nostres ciutadans".

Moliner ha manifestat que volen "seguir millorant, i no hi ha millor forma que comptant amb els millors del món en incendis, rescats i altres situacions d'emergència". "Aquest govern no està disposat a escatimar recursos en matèria de protecció", ha afegit.

El president de la Diputació ha destacat que la presència de la infanta Elena en la inauguració del Congrés "enalteix el treball dels qui tots els dies es juguen la vida pels altres".

A més, en ocasió del primer aniversari de l'1-O, ha manifestat que és un "honor" per al Govern provincial de Castelló rebre la infanta en el Palau de les Aules i "hui, quan Espanya sencera recorda els esdeveniments que vivim fa ara just un any a no massa quilòmetres d'ací, vull aprofitar aquest acte per a testimoniar-li l'afecte, el compromís i l'orgull que sent aquesta terra per la seua família".

En aquesta línia, ha aclarit que Castelló, la seua gent i les seues institucions volen traslladar-li "la gratitud cap als qui des de la primera institució de l'Estat han sigut en les seues últimes dècades pilars de la concòrdia, de l'ordre constitucional i de la unitat d'Espanya". "Reba aquesta mostra d'afecte, de respecte i d'admiració cap a vosté i cap al que representa", ha conclòs Moliner.

La rectora de la UJI, Eva Alcón, ha assegurat per la seua banda que és un "placer" poder col·laborar i acollir en la universitat aquest congrés, en el qual la institució acadèmica va decidir participar "perquè és prioritat que la investigació arribe a les persones i institucions", i espera que el mateix "ajude a millorar la qualitat de vida de les persones".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento